lørdag den 4. oktober 2014

Moelleux au chocolat - blødende chokoladekage.


Foto: Sara B. Hansen.
Moelleux betyder blød på fransk og denne kage, med det blødende chokoladehjerte er netop også blød, cremet og lækker! Midten skal flyde ud, når man sætter kagegaflen i den, ellers er den ikke som den skal være.Som der står i Mad og Bolig, hvor jeg har fundet opskriften, så er Blødende chokoladekage; "en hver chokolade elskers våde drøm". Og det er vist ikke helt forkert ;-)
Molleux au chocolat:


Ingredienser (
6 personer):

2 spsk smeltet smør til formen
125 g smør i små tern
125 g mørk chokolade
4 æg
75 g sukker
40 g mel
6 aluminiumsforme


Evt. 

florsukker til pynt
God vaniljeis

Friske bær


Tænd ovnen på 200°. Smelt 2 spsk smør fx. i mikroovnen med køkkenrulle over eller mikroovnsfilm, og pensl formene med det smeltede smør. 

Smelt smør og chokolade over vandbad. Pisk æg og sukker sammen til det er skummende, tilsæt mel. 

Pisk smeltet chokolade og smør sammen til en homogen masse, og hæld blandingen i dejen. Rør sammen til dejen er ensartet.

Fordel dejen i formene. Bag dem i 6 min., og lad afkøle i 5-6 min. før de tages ud af formene og serveres.

Hjertet af en blødende chokoladekage skal meget gerne være flydende. Drys evt. med lidt florsukker.

Tip:


Dejen til blødende chokoladekage kan laves i forvejen og fordeles i formene. Opbevar de ubagte kager på køl til de skal bages. Blødende chokoladekage bør ikke bages på forhånd, for når de køler helt ned, forsvinder den bløde midte. 


Find mig også på Facebook.


Foto: Sara B. Hansen.

2 kommentarer: