fredag den 17. oktober 2014

Sprøde filodejskurve med æble og creme.

Foto: Sara B. Hansen.
I dag lavede jeg disse sprøde kurve af filodej og fyldte dem med hjemmelavet creme og æble og en kaneldrys. Det var en hurtig improvisation, men det fungerede faktisk ret så fint og så synes jeg at kurvene, bliver meget dekorative. Måske vil jeg lave dem som en fedtfattig version af tarteletter også på et tidspunkt. Jeg brugte en metalmuffinform ( dem med plads til mange).

1 Rulle filodej, optøet.
40 g. smeltet smør
Lidt kanelsukker

Æbler:
4 belle de boscop æbler, skrællet og i tern
6 spsk. rørsukker
2 kanelstænger
Lidt vaniljekorn
1 dl. vand

Creme.
2½ dl.sødmælk
2 æg
1 spsk. maizena
½ tsk. vailjekorn

Kog æbler med de øvrige ingredienser i ca. 15-20 min. til en grød, lad den køle lidt. Rør alle ingredienser til cremen sammen i en gryde og bring det i kog. Pisk kraftigt til du har en jævn tyk creme. Hæld i en skål og lad køle lidt.
Smør eller brug bagespray til muffinformen. Klip firkanter ud af filodejen  ca. 10 x 10 cm og beklæd formen, Hjørnerne skal stritte lidt. Lav ca. 4 lag og ind i mellem pensles de med lidt smør og drysses med lidt kanelsukker. Bag dem i ovnen ved 200 grader til de begynder at blive let gyldne. Fyld med 1 spsk. creme og 1 spsk. æble og drys med lidt kanelsukker,Bag dem så færdige det går rimelig hurtigt så hold øje med dem. Løft de sprøde kurve forsigtigt op af formen og lad køle lidt.

Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen.

2 kommentarer:

  1. Hvor er de dekorative - som små dessertblomster! Jeg elsker den slags desserter, der er enkle at frembringe og smukke at se på. For ikke at glemme lækre at spise.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have :-) synes også selv de ser så fine og enkle ud og smagte samtidig godt :-)

      Slet