onsdag den 1. oktober 2014

Græskarkernebrød bagt med fuldkornsemmer og spelt.

Foto: Sara B. Hansen.
Jeg er jo blevet helt afhængig af det her æltefri grydebrød- det smager simpelthen alt for godt. Når man først kommer ind i rytmen med lige at smække dejen sammen aftenen før, så fungerer det super med den lange hævetid. Det er virkelig gode og flotte brød man får på denne måde og skøn krumme og smag. Igen stammer opskriften fra Kirsten Skaarups bog Verdens bedste brød - jeg har dog erstattet sigtet speltmel med Fuldkornsmmer og speltmelblanding fra Urtekram og har ikke brugt arametang.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 1 flot stort brød:

Gær på størrelse med en ært
4 dl. vand
1½ tsk salt
½ tsk rørsukker
100 g. græskarkerner
250 g. fuldkornsemmer og speltmel
ca. 200 g. hvedemel
Olivenolie til hæveform

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, sukker, græskarkerner og fuldkornsemmer/spelt, rør til sidst hvedemel i. Dejen skal være  fugtig men ikke flydende, kernerne suger en del væde mens det hæver.
Lad hæve mindst 12 timer ved stuetemperatur. Kom dejen ud på et meldrysset bord og fold den 4-5 gange fra hver side. Brug en bage spatel.

Kom dejen i en olieret skål og vend den evt lidt rundt, dæk til med fugtigt klæde eller film og lad hæve 2 timer.

Kom din støbejernsgryde (med låg) , stegso eller lignende i ovnen og varm op til 250 grader.  Når temp. er nået lader du den lige stå lidt ekstra tid, så du er sikker på den er helt varm. Drys med mel og hæld dejen i den varme gryde. Sæt den straks i ovnen med låg på.Bag brødet i 30 min. Skru herefter ned til 225 og fjern låget. Bag brødet i yderligere ca. 20 min. Lad køle på rist, inden det skæres.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar