lørdag den 20. september 2014

Den BEDSTE æblekage med skyrfløde og nøddekrokant (Glutenfri).


Foto: Sara B. Hansen.

Den bedste æblekage er blevet endnu bedre i denne version, hvor flødeskummen er blevet vendt med skyr og vanilje - dels for at give en mere let variant men også fordi jeg rigtig godt kan lide det på den måde. Nøddekrokant er simpelthen så lækkert at bruge i stedet for den traditionelle sukkerasp, der er selvfølgelig stadig sukker i,  men til gengæld ikke smør og gluten.


Foto: Sara B. Hansen.


Opskrift til 10-12 personer:

Æblegrød:
10 madæbler
200 g. sukker ( kan variere alt efter æblers syrlighed)
Saft af ½ citron
1½ dl. vand
Kornene fra en vaniljestang + den tomme stang.

1 stor teskefyld krydret Chaisukker( kan udelades eller erstattes af lidt kanel)

Krokantrasp:
200 g. hele afskallede haselnødder
100 g. sukker

Æblefileter:
1 æble
saft af ½ citron eller appelsin

Flødeskum:
3 dl. piskefløde

2½ dl. skyr
evt. lidt vaniljekornFoto: Sara B. Hansen.

Desuden en god glasskål til servering og sprøjtepose og stjernetylle.

Æblegrød:Vask og skræl æblerne og skær dem i kvarte. Fjern kernehus og skær hver æblebåd i tre stykker. Kog dem møre sammen med de øvrige ingredienser, smag lidt til da sukker behovet kan variere lidt, alt efter hvor meget syrlighed æblet har. Tilsæt krydret chai sukker. Afkøl æblegrøden helt.

Krokantrasp: Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. Afkøl nødderne og afskal dem når de er kølet af, ved at nuldre dem hårdt mellem håndfladerne.
Smelt sukkeret til en gylden karamel på en høj pande. Vend de afskallede nødder deri. Hæld derefter nøddekrokanten ud på et stykke bagepapir og lad køle helt af. Blend den afkølede nøddekrokant til mellemfint rasp i en foodprocessor.

Æblefileter:Vask æblet og skær det i kvarte, fjern kernehus og skær meget tynde æblefileter. Læg dem i en skål og bland med citronsaft(så de ikke bliver brune).

Flødeskum: Pisk  fløden til en relativ fast skum tilsæt evt. lidt vaniljekorn, vend med skyr, med en dejskraber og bløde bevægelser. 


Opbyg æblekagen i lag med skiftevis Krokantrasp,æblegrød og lidt flødeskyr. Gentag indtil skålen er så fuld som ønsket. Gem så du har flødeskyr til at komme på toppen.

Inden servering, dekoreres æblekagen med små toppe ved hjælp af sprøjtepose og stjernetylle. afslut med at pynte med æblefileter.


Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.


2 kommentarer:

 1. Hold da op det ser lækkert ud!
  Skønt med en efterårs dessert i en lidt "lettere" klasse!
  De må afprøves en dag! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Line, den smagte simpelthen så godt, klart min favorit fremover og virkelig lækkert at den ikke virker helt så kalorietung, min mand var også VILD med den :-) Kh Sara

   Slet