søndag den 14. september 2014

Birkesstegt laks med pommes anna med gulerod.


Foto: Sara B. Hansen.
Lækker aftensmad i dag med birkesstegt laks serveret med pommes anna ( en klassiker) men her med et twist at gulerod- det smager altså super godt! Også rigtig godt som gæstemiddag.

Ingredienser 4 personer:

4 stykker laks, disse var uden skind ( så kan der komme birkes på begge sider)
Saften af 1 citron
Salt og friskkværnet peber
olivenolie
Bikes (blå)

1 kilo kartofler, skrællede
5 tykke gulerødder
Salt, Peber
Hvidløgspulver
50 g. smeltet smør

Tilbehør iøvrigt:

fx. Ærter, Hollandaisesauce eller citronsauce.

Skræl gulerødder og kartofler og snit dem i tynde skiver på et mandolinjern. Smelt smøret. Tag et ildfast fad og smør det med smeltet smør. Læg et lag kartoffelskiver, pensles herefter med lidt smør, kom ialt ter lag på med lidt smør i mellem hver lag. drys med hvidløgspulver, salt og peber. Kom herefter et lag gulerod på efter samme fremgangsmåde som kartoflerne (ialt tre lag gulerod også), fortsæt på denne måde med at bygge op og drys med salt, peber og hvidløgspulver for ca. hvert 3. lag. pensles på toppen med smør og drysse med krydderier. Bages ved 170 grader (varmluft) i ca. 1 time til de er møre.

Vend laksen i citronsaft, olivenolie og salt og peber, drys med blå birkes på begge sider. Steg i lidt olivenolie ca. 3-4 min. på hver side.

Find mig også på FACEBOOK.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar