mandag den 11. august 2014

Kyllingburger i grøntsagsfladbrød - low carb og glutenfri

Foto: Sara B. Clausen.
Disse grøntsagsfladbrød er noget anderledes end hvad jeg før har bagt af glutenfri "brød" - de er lavet på broccoli, blomkål, gulerod æg m.m. Jeg fandt opskriften på den ret så lækre Blog Vanløse Blues hvis du ikke kender den så kig forbi, jeg synes det er så inspirerende!
Kyllingeburgeren blev lavet efter hendes opskrift på kyllingemuffins men halvdelen stegte jeg som bøffer i lidt olivenolie og den anden halvdel lavede jeg som muffins i ovnen. De smagte rigtig godt.
Min kæreste var noget skeptisk, særligt på grund af kållugten da jeg bagte brødene. Men de smagte slet ikke så kålagtigt og det var en succes for alle- selv kræsne teenagere spiste denne ret.

Grøntsagsfladbrød:

1 lille blomkål
1 lille broccoli
2 gulerødder
2 æg
3 spsk. loppefrøskaller
1 tsk. salt

Hak blomkål, broccoli samt gulerødder fint i en foodprocessor. Rør æg, salt og loppefrøskaller i. lad det trække i 10 min. Fordel i 8 store klatter, burgerbollestørrelse.
 Bag i ovnen 25-30 min. ved 160 grader varmluft.

Kyllingeburger/ muffins:
( jeg lavede dobbelt portion i forhold til nedenstående opskrift og stegte 5 bøffer og bagte 8 muffins til madpakker - brugte dog kun tre æg)

500 g. kyllingebryst ( eller hakket fars)
2 æg
1 fed hvidløg
1 spsk. spidskommen
1 stor gulewrod
1 håndfuld mandler
1 tsk. gurkemeje
evt- 1-2 spsk. loppefrøskaller
Salt og peber

Tænd ovnen på 180 grader varmluft ( hvis du også vil lave muffins til madpakken). Kom løg, hvidløg, mandler samt gulerod i foodprocessoren og hak det til en halvgrov konsistens. Kom det over i en skål. Skær kyllingbryst i mindre stykker og kom det i foodprocessor sammen med æggene samt krydderier. Bland med de hakkede ingredienser tilsæt evt. loppefrøskaller og rør godt igennem . Lad farsen hvile i 10-15 min.
Form bøffer til burgerne (gøres lettest med lidt fugtige hænder) og steg dem gyldne i lidt olivenolie. Ca. 10 min ialt. Kom resten af farsen i muffinforme (smurte hvis du ikke bruger silikone, som jeg gjorde). Muffins skal have 25-30 min.

Server de flækkede grøntsagsfladbrød med kyllingebøffen samt salat, dressinger, grøntsager med mere som du ville gøre med en alm. burger.

Find mig også på: FACEBOOK.

2 kommentarer:

 1. Sikke en skøn opskrift.
  Jeg er dog lidt skeptisk omkring broccolien. Min kæreste kan ikke fordrage det.
  Er broccoli-smagen meget gennemtrængene, eller skal jeg prøve med to blomkål? - hvad tænker du?

  //Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa og tak for din kommentar. Jeg synes ikke at broccolismagen er særlig gennemtrængende, de er relativt milde i smagen faktisk- men måske skal du bage dem inden han kommer hjem :-) Min kæreste var MEGET skeptisk og synes jeg var lige vel sund- faktisk gik han lidt ud af huset og arbejde mens de blev bagt for det vakte ubehagelige kålminder fra barndommen hi,hi - MEN han synes de smagte godt og som sagt alle spiste op :-)

   Slet