torsdag den 7. august 2014

Indiske kofta i lækker krydret sauce.

Foto: Sara B. Clausen.
Jeg elsker krydret Indisk mad  og heldigvis deler jeg glæden for dette med mine børn, min kommende mand har også fået smag for det, så det er jo rigtig dejligt.
Denne ret er lækker og kan evt. forberedes så man blot skal koge ris, grøntsager og lune retten i ovnen senere. Den er holdt i en rimelig light version men smagen mangler ikke noget.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser 6 personer:

1000 g. hakket magert oksekød 6%
6 spsk. glutenfri rasp fra Schär (eller blot almindelig rasp).
3 dl. minimælk
2 fed hvidløg, knust
2 tsk. kanel
2 tsk. Garam masala
2 tsk. Sambal Olek ( chilipasta på glas)
Salt og Peber
1 tsk. koriander pasta (på glas)
1-2 spsk. olivenolie el. kokosolie

Sauce:
1 dåse kokosmælk light
1 dl. vand
1 dåse fl. tomater
1 tsk. Garam masala
1 tsk. Gurkemeje
Salt og peber
1 terning boullion (grøntsags)
2 tsk. maizena udrørt i lidt vand

Tilbehør: Fx. kogte grønne bønner, ris, gulerods råkost.

Drys evt. med friskhakket koriander eller persille.

Kom rasp og mælk i en skål og rør det sammen så mælken og raspen danner en grød. Rør herefter farsen samt krydderier og hvidløg godt sammen. Form ovale bøffer og steg dem gyldne i lidt olivenolie  ca. 8 min.) på en god slip let pande. Kom dem over på et ildfast fad efterhånden som de er stegt. 
Tør panden af og kom kokosmælken på (ryst dåsen godt før du åbner) bland med Garam marsala og gurkemeje samt vand og rør det sammen ved mellem varme. Tilsæt de flåede tomater og smuldr bouillonterningen i retten lad simre 5 min. Smag til med salt og peber og jævn med maizena udrørt i lidt vand. Hæld saucen over kofta/ bøfferne. Sæt i ovnen i 15-20 min.

Server fx. med ris, grønne bønner eller råkost til.

Foto: Sara B. Clausen.
Find mig også på FACEBOOK.

3 kommentarer: