lørdag den 9. august 2014

Fiskerfrikadeller med let remoulade, krydret blomkål og nye kartofler.

Foto: Sara B. Clausen.
Aftensmaden i dag blev delvis tilberedt i et interimistisk udekøkken i vores brændeskur - vi fik nemlig fiskefrikadeller og lige så godt som jeg synes det smager, lige så lidt holder jeg af lugten i huset bagefter :-)
Jeg rørte en kalorielet og lækker remouladesauce af Græsk Yoghurt (2%), Fint Piccalilly remoulade puré og Ravigotte sauce, det er nemt og smager super godt. Vi fik en rigtig lækker blomkålsret som tilbehør, som egentlig godt kunne udgøre en vegetarisk curryret ( evt. kunne man da tilsætte en smule kokosmælk).
Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 6 personer:

800 g. fiskefars (torsk)
Jeg brugte færdigrørt men forbedrede den lidt med 1 æg samt flere krydderier (Estragon, Oregano, Timian samt lidt løgpulver)

Remouladesauce:
4 -5 spsk. græsk yoghurt 2%
2 spsk. Piccalilly remoulade puré
2 spsk. Ravigottesauce

Krydret Blomkål:
1 stort blomkålshoved, delt i små buketter
2 spsk. kokosolie
2 tsk. stærk masdras karry
1½ tsk. Garam masala
½ squash i tern
2 løg i både
1½ dl grøntsagsbouillon
2 dl. frosne ærter
Salt og Peber

Desuden:
1 kg. nye danske kartofler
1 øko citron i både 


Foto: Sara B. Clausen.

Rør fiskefarsen med ekstra krydderurter og et æg ( ofte er den lige fast nok når man bruger den færdigkøbte).
Steg fiskefrikadellerne ( 2- 3 stk. pr. person). i lidt olie- jeg brugte solsikkeolie. de skal være gyldne og gennemstegte.

Rør ingredienser til Remouladesaucen sammen, smag den til og tilsæt evt. mere puré hvis du gerne vil have den mere fast og smagfuld. Man kan også vælge at bruge en græsk youghurt på 10% hvis man gerne vil have en tykkere konsistens).Stil på køl.

Del blomkålshovedet i små buketter og det meste af stokken kan skæres i skiver (undgå blot den mest grove del).Skær squash i tern og løget i tynde både. Varm en pande op med kokosolien. Tilsæt krydderier når olien er varm og svits et øjeblik, tilsæt løget og svits et par min. herefter vendes blomkål og squash med i 2-3 min. Hæld efterfølgende bouillon ved og damp det under låg i ca. 8 min. Vend de frosne ærter i ( de tør hurtigt op i den varme ret) og smag til med salt og peber.

Kog kartoflerne. Server med citronskiver til.

Find mig også på Facebook.


Foto: Sara B. Clausen.Ingen kommentarer:

Send en kommentar