lørdag den 19. juli 2014

Vegetarfrikadeller m. salat og nye kartofler og skyrdip.

Foto: Sara B. Clausen.
Vi fortsætter med "bønnetemaet"  herhjemme hvor jeg tidligere i dag lavede en skøn chokoladekage med bønner :-)
Her til aften dejligt spicy vegetariske frikaldeller med kikærter samt kidney beans og masser af gode ingredienser.

Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 4. pers:

1 dåse kikærter, drænet
1 dåse Kidneybeans
2 løg
2 fed hvidløg
3 stængler bladselleri, jeg brugte også toppen
1 stor rød peberfrugt
1 æg
1 dl. Havregryn
6 spsk. maizenamel
1½ tsk. spidskommen
2 tsk. græsk krydderi (Santa Maria)
1½ tsk. Chilipulver
2 tsk. Tabasco
Salt og Peber

Salat:
babyspinat, Skyllet og slynget
1 rødløg i skiver
6 røde cherrytomater, Halveret
6 gule cherrytomater, halveret
Marinerede artiskokker i skiver

Vinaigrette:
6 spsk. olivenolie
3 spsk. hvidvins eddike
1 tsk. dijonsennep
1½ tsk. honning
Salt og Peber

Skyrdip:
1½ dl. skyr
saften af ½ lime
1 tsk. hvidløgs pulver
Salt og Peber
2 spsk. hakket basilikum
2 spsk. hakket persille
evt. lidt vand ( hvis dippen er for tyk)

Tilbehør: Nye kartofler ( jeg brugte aspargeskartofler).

Start med at blende løg, peberfrugt, hvidløg og bladselleri og svits det nogle min. på en hed pande. Blend kikærter og bønner til en lidt grov konsistens. Bland med de svitsede grøntsager. Tilsæt krydderier, æg, maizena og havregryn og rør farsen godt. Lad den stå på køl i 30 min Formes herefter til små frikadeller og svitses i lidt olie eller andet fedtstof til de er gyldne og gennestegt ca. 8 - 10 min.

Lav salaten og rør vinaigretten sammen, hæld den først over lige inden servering.

Rør Skyrdippen sammen. Server retten med nye kartofler.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Clausen.

2 kommentarer:

  1. Jeg vil bare lige fortælle at jeg har lavet denne opskrift flere gange og de smager fantastisk!
    De smager også skønt efter at være blevet frosset ned og varmet i mikrovnen, så man kan med stor fordel lave en stor portion og fryse en del ned.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Annemette- det glæder mig virkelig at høre og tak for tippet :-) Kh Sara

      Slet