mandag den 21. juli 2014

Lækker måltidssalat m. tun,nye kartofler, hakkede urter og andet godt.

Foto: Sara B. Clausen
Her om sommeren er det virkelig lækkert med en god salat til aftensmad og det er rigelig mættende i sig selv - men server gerne med et groft flute til, da det fuldender det lidt rustikke måltid.
De nye kolde kartofler er skønne i sådan en salat vendt med rigeligt af friske hakkede urter, citronskræl og saft samt olivenolie. jeg koger gerne en stor portion kartofler som tilbehør og tager så fra til salat eller kartoffelmadder.
Vi danskere spiser generelt alt for meget forarbejdet pålæg fx. skinke, spegepølse m.m. det er ikke særligt sundt. Kræftens bekæmpelse store landsdækkende undersøgelse i.f.t. til kostvaner og Kræft  anbefaler at spise så lidt forarbejdet kød som muligt og i det hele taget max. 500 g. kød om ugen. Så madder med kartoffel, æg, tomat, humus, avokado m.m. er dejligt  og rugbrødet er sundt og fiberrigt (ja undskyld, men jeg er jo sygeplejerske ;-)

Ingredienser 6 pers.

1,5 kg. kogte og afkølede nye kartofler i skiver
4 spsk. olivenolie
skal og saft af ½ citron (øko)
3 dåser tun, drænet
1 stort bundt persille
1 stort bundt purløg
4 stængler frisk mynte
2 Rødløg, skiver
6 røde blommetomater i kvarte
6 gule blommetomater i kvarte
1 agurk i tern
6 æg, smilende
1 pakke Taverna fetatern i olie
1 good håndfuld kalamataoliven

Tilbehør: Groft flute

Vend kartoflerne med olivenolie, citronsaft og skal samt alle de hakkede urter, spar endelig ikke på dem. Tilsæt rødløg, agurk, tomater samt tun i store flager smag til med salt og peber. Kog æggene i 8 min. og hæld vandet fra og skyl med koldt vand. Pil dem og skær i kvarte som kommes ovenpå salaten sammen med oliven og feta.
Server med brød til.

Find mig også på FACEBOOK.


2 kommentarer:

 1. Vi er vist helt på bølgelængde med hensyn til pålæg. Vores rugbrødsmadder er primært vegetariske, men vi laver også gerne en lidt for stor steg eller for mange frikadeller for at have til frokostmadderne. Salat er skønt her i varmen, og du fik da lige mindet mig om, at vi vist snart skal have en klassisk salat nicoise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sysler
   Dejligt at høre, ja vi bruger da også rester fra en steg eller lignende men er meget glad for humus, æg, avokado, vegetariske frikadeller, kartoffel og tomat på mine madder (selvfølgelig ikke alt på en gang :D men humus passer dog godt under det meste). Håber du fik lavet dig en god salat. Kh Sara

   Slet