tirsdag den 22. juli 2014

Den nemmeste og bedste iskaffe.

Foto: Sara B. Clausen.
I denne varme er det bare så lækkert med en dejlig kold iskaffe og er du klar over hvor let det er at lave sådan en? Det tager max. 4 min. og så har du en skøn kølende iskaffe. Glem pulverløsninger fra kaffefirmaer m.m. det er så meget billigere og endda ganske enkelt at lave dem selv! - men pas på, de er ret vanedannende. Jeg så opskriften forleden på facebook, kan bare ikke huske hvem der havde den på - men tror det var "Woman". Den fortjener at komme bredt ud.

ingredienser til 1 stort glas.

3 tsk. nescafé (frysetørret kaffe)
1½ tsk. sukker
2 spsk. koldt vand
3 dl mælk
4 isterninger

Pisk kaffe og sukker samt vand meget tykt og skummende - dette gøres lettest med en lille mælkeskummer eller har du som jeg et piskeris der an sættes på stavblenderen så er det helt fantastisk. Det bliver helt lyst og skummende og meget fast. Man kan piske voldsomt med en gaffel- men det giver ikke samme resultat. Tilsæt mælken og rør det rundt. Kom til sidst isterninger i iskaffen. Velbekomme!

Find mig også på FACEBOOK.

4 kommentarer:

 1. Sådan laver jeg den også - dog uden sukker normalt og et skvæt sirup, når det skal være fint. Det smager fantastisk, og jeg elsker, at det er så ukompliceret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sysler, kan være jeg skal prøve uden sukker også. Plejer jeg normalt ikke at komme i kaffe.kan forestille mig at det er godt med en lækker kaffesirup i, ved festlige lejligheder som.du siger. Kh Sara 🌞

   Slet
  2. Er da lige vejr i dag til en afprøvning af den lækre drik !! <3
   mor Lene

   Slet
  3. Ja ikke ? Jeg sidder netop og drikker en :-) du kan sagtens erstatte den ene dl. mælk med vand så du bruger 2 dl. mælk og 1 dl. koldt vand :-)

   Slet