onsdag den 11. juni 2014

Rugbrøds snackboller med chokolade og abrikos.


Foto: Sara B. Clausen.
Forleden havde min søde kollega de SKØNNESTE  rugbrødsboller med fra Lagkagehuset- jeg var helt solgt - at jeg "kun" spiste 1½ stk. skyldes udelukkende at andre så på- ellers ville jeg nok have følt mig fristet til mindst 3 i løbet af dagen :-) 
Nu er jeg jo en simpel "provinstøs"- der ikke sådan kan frekventere lagkagehuset i tide og utide og som I ved; "Nød lærer nøgen kvinde at spinde"- så det her er mit bud på nogle skønne hjemmelavede af slagsen.
Leg lidt med indholdet af tørret frugt og kerner- tørrede tranebær, melon, rosiner, jordbær og solsikkekerner, græskarkerner, sesam m.m. kan man sagtens bruge også. De smager næsten bedre end mange kager og er jo klart en del sundere.


Foto: Sara B. Clausen.
Ingredienser 25 stk.

200 g. rugkerner
3 dl. kogende vand
4 dl. kærnemælk
3 spsk. honning
15 g. salt
30 g. gær
100 g. hørfrø
80 g. solsikkekerner
100 g. abrikoser tørrede gerne øko., skårt i tern.
200 g. grofthakket mørk chokolade over min 70 % gerne 80%
4 spsk. fedtfattig kakao Urtekram
200 g. rugmel
250 g hvedemel

Til drys:
Rulles i 175 g. grofthakkede hasselnødder

Foto: Sara B. Clausen.


Hæld de 3 dl. kogende vand over rugkernerne og lad dem trække i mindst 30 min. og gerne længere. Bland Rugmel hvedemel, salt, kakao, solsikkekerner og hørfrø sammen. Hak abrikoser og chokolade og vend dem i. Rør gæren ud i en lille smule lunkent vand og bland med kærnemælk. Rør honning i og bland kærnemælksblandingen med rugkerner der har stået i blød. Vend dernæst godt sammen med de tørre ingredienser.Dejen skal være klistret og ret fast. Lad hæve en time.
Smør nogle muffinsforme og form små boller/klumper af dejen med let fugtige hænder og en spiseske- de behøves ikke at være sirligt runde. Vend dem godt i de hakkede hasselnødder og kom dem i de smurte forme.Lad hæve 45 min.
Bages herefter i ca. 30 min. ved 200 grader. Lad køle af på rist.
Foto: Sara B. Clausen.

Find mig også på:FACEBOOK2 kommentarer:

  1. Tak den opskrift vil jeg prøve en af dagene. Bor næsten ved siden af Lagkagehuset, men har ikke lige økonomien til at komme der for ofte

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme- de har i hver fald været en succes herhjemme :-) Jeg håber også det vil være sådan hos jer. Ikke et ondt ord om lagkagehuset fra mig, det jeg har smagt derfra har været godt- men som du også siger, så er prisen bare også lige høj nok :-)

      Slet