søndag den 1. juni 2014

Amerikanske brunchpandekager serveret med skyr, honning og bær.

Foto: Sara B. Clausen.
Dejlige brunchpandekager lavet på kærnemælk og serveret med en blanding af skyr og græsk yoghurt rørt med lidt vaniljekorn og toppet med friske bær. Man kan selvfølgelig også nøjes med enten skyr eller græsk yoghurt ( jeg synes bare at et par spsk. græsk yoghurt i skyren gør den lidt mere cremet og god ;-)
Opskriften på pandekagerne stammer fra bloggeren Birthe aka Newyorker by heart - jeg sender hende en kærlig tanke og håber at hun er et rart sted nu, fri for smerter og sygdom. Hendes bog er bestemt værd at købe.

Foto: Sara B. Clausen.


Pandekager:
150 g. hvedemel ( en del kan erstattes med fuldkorns hvis man vil)
3. tsk. bagepulver
2 tsk. rørsukker
½ tsk. salt
4½ dl. kærnemælk
2 æg
3 spsk. smør.smeltet
lidt smør til stegning
Evt. 1 tsk. vaniljekorn

Tilbehør:
1½ dl skyr
3 spsk. græsk yoghurt
1 tsk. vaniljekorn

1 bakke hindbær
1 bakke blåbær

Foto: Sara B. Clausen.
Bland mel og bagepulver, sukker og salt(evt. vaniljekorn) sammen i en skål. Pisk kærnemælk, æg og smeltet smør sammen i en anden. Hæld det tørre ingredienser sammen med de våde og rør med lette tag til de tørre ingredienser er gennemvædet. Dejen skal være ret tyk.
Smelt lidt smør på en pande g steg pandekagerne 2 af gangen, alt efter hvor stor panden er.
Ven dem når dejen begynder at boble op. Bag på den anden side og hold dem lune indtil servering.

Rør skyr, græsk yoghurt med vaniljekorn og skyl bærene. Server med flydende honning el sirup.

Find mig også på FACEBOOK

Foto: Sara B. Clausen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar