onsdag den 9. april 2014

Peanutbutter snackbidder.

Foto: Sara B. Clausen.
Disse små lækre stykker, som mest kan sammenlignes med en lækker raw kage, smager himmelsk og er slet ikke så syndige som man kunne tro. Kan stærkt anbefales og kan endda med god samvittighed gives med i madpakken til en lille "afternoon treat". De smager SÅ godt!
Jeg fandt opskriften på Eurowoman.dk men det er de dygtige piger fra Twin food der står bag.
Dog fungerede opskriften i deres form ikke helt for mig, trods ekstra peanutbutter var massen alt for smuldrende og tør. Måske kan det komme an på hvor våde dadlerne man bruger er? Men jeg valgte i hver fald at tilsætte 1 dl. appelsinsaft og 1 tsk. vaniljekorn og det gjorde efter min mening opskriften bedre. I får her min version.

Foto: Sara B. Clausen.


Opskrift til ca. 24 små bidder:

Konfektmasse:
250 g. dadler øko. fx. Urtekram
100 g. mandler
3½ spsk. fedtfattig kakao fra Urtekram
50. g. øko kokosmel
3½ spsk. peanutbutter -Crunchy
1 tsk. vaniljekorn fra Urtekram
1 dl. appelsinsaft

Topping:
100 g. mørk chokolade min 70%
1½ spk. peanutbutter, Chrunchy
Foto: Sara B. Clausen.

Kom dadler, mandler, kokos, kakao og vaniljekorn samt peanutbutter i en blender og kør det rundt til en finthakket konsistens. Tilsæt appelsinsaft ca. 1 dl. mens massen kører rundt og stop når den bliver samlet og fugtig.

Fordel massen i en form ca. 20 x 20 cm beklædt med bagepapir. Tryk den flad og glat den ud ved hjælp af et stykke madpair ovenpå og glat derpå med hånden eller en ske. Træk madpapiret væk. Lad sætte sig lidt i køleskabet mens du smelter chokoladen . 

Smelt også peanutbutter, kan gøres forsigtigt i microovnen men pas på det kun akkurat smelter og ikke få for meget. Fordel den smeltede chokolade ovenpå konfektmassen med en dejskraber- kom klatter af smeltet peanutbuttet ovenpå den smeltede chokolde i et tilfældigt mønster. Træk evt. en spids kødnål eller skaftet af en teske igennem så chokolade og peanutbutter smelter mere sammen.

Dæk fadet med husholdnings film og lad køle i mindst en time. Skær små stykker ud af den firkantede masse. Gem i en lufttæt boks på køl. Men de forsvinder nok ret hurtigt ;-)

Find mig også på facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.


2 kommentarer:

  1. Ejjj, nu bliver jeg da lækkersulten :) ...Må vist skynde mig at snuppe en rugbrødsmad, men gemmer din opskrift, for den skal prøves. Tak.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak -Fornuftig strategi med rugbrød - men håber du får lejlighed til at prøve for de smager så godt :-)

      Slet