torsdag den 13. marts 2014

Lækre speltboller med pulled pork, syltet kål m.m.

Foto: Sara B. Clausen.
Uhmmm, sådan en gang pulled pork i friskbagte boller med masser af skønt tilbehør, det er altså ikke at kimse af ;-)

Pulled Pork:

1 stk. Nakkekam på 1,4 kg.

Marinade rørt sammen af:
1,5 dl. ketchup
1 dl Hp woodsmoke
1 godt skvæt Linghams chilisauce
4 spk soya
3 tsk. dijon sennep
3 tsk. brun Farin
2-3 fed hvidløg, presset
2 spsk sesamolie
3 spsk, Paprika 
Salt og Peber


Kom nakkekammen i en stor plastikpose og hæld marinaden over og luk posen og lad den ligge i køleskabet et døgns tid. Næste dag tændes ovnen på 110 grader og stegen kommes i en stegeso med låg, marinaden hældes ved evt. kan der undervejs spædes til med lidt vand om nødvendigt. Stegen skal have ca. 6½ time. Den sidste 1½ time uden låg så der dannes en stegeskorpe. Stegen vil nu være å mør, at man uden besvær kan trække den fra hinanden med to gafler. Det kan anbefales at komme nogle skefulde af marinaden over kødet og vende det rundt- både for at give smag og saftighed til det lækre møre kød.

Foto: Sara B. Clausen.

Syltet kål:

½ spidskål, fintsnittet, eller anden kåltype-rødkål er også lækkert!
6 dl. eddike
1 tsk. chiliflager
2 tsk. fennikel
4 dl. sukker
peber

Snit kålen fint og kom eddike, sukker, chiliflager og lidt friskkværnet peber i en gryde, varm op til sukkeret er smeltet. Hæld den varme lage over kålen og mas lidt ned, så det er dækket. Lad trække koldt i mindst en time men gerne til næste dag. Det kan holde sig i over en uge på køl, bare det er dækket af lage. 

Tilføj billedtekst
Foto: Sara B. Clausen.

Andet tilbehør:

Friske salatblade
Revet gulerod
Agurk i skiver (økologisk)
rødløg i skiver
BBQ sauce
dressing til bollen
Stegte champignon

eller hvad du nu kunne tænke dig.

Opskrift  boller: Disse BURGERBOLLER er gode dertil.
Lad hver enkelt lave sin egen burger ved bordet.

Foto: Sara B. Clausen.


Find mig også på facebook:  https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345





2 kommentarer:

  1. Ser ualmindelig himmelsk ud.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, synes også at det smager ret så skønt :-)

      Slet