søndag den 23. marts 2014

Lasagne med masser af grønt og salat med melon, ristede pinjekerner og æble.

Foto: Sara B. Clausen.
Så blev der lavet lasagne til storfamilien og med masser af grøntsager i den langtidssimrede kødsauce. Jeg gør hvad jeg kan for at lave den så sund som muligt, det vil sige magert kød, masser af grøntsager, fuldkornspasta og i dag erstattede jeg det ene lag pasta  med tynde skiver af squash. Slet ikke så tosset.
Er I knap så mange, så kan opskriften fint halveres - ellers bliver der i hver fald også til fryseren eller flere dage, men det kan jo også være rart. Vi fik faktisk også til to dag :-)


Foto: Sara B. Clausen.



Ingredienser 6 personer (en bradepande):

Kødsovs:
1200 g. oksekød med grøntsager 4-6 % (Rema1000)
3 rødløg, hakket
4 gulerødder, hakket fint
1 solofed hvidløg, finthakket
4 bladselleristængler, finthakket
100 g. bacon i små tern
2 dl. rødvin
1 karton passata
1 ds. hakkede fl. tomater
2 spsk. Oregano
2 spsk. Basilikum
1½ tsk. chiliflager
3 laurbærblade
Salt og peber
1 tsk. Becel gold

Bechamelsauce:
1 l.minimælk
2 spsk. becel gold
3 spsk. hvedemel
Salt og hvid peber
1 dl. friskrevet parmesan
1 tsk. muskatnød

Desuden:
1 squash, skåret i tynde skiver på langs.
1 pakke fuldkornslasagneplade
1 pose mozzarella m. lavt fedtindhold

Salat:
1 pakke øko. spæde salatblade
1 pakke øko. rucola
1 pose pinjekerner, tørristede.
1 håndfuld friske basilikumblade, hakket let.
1 honningmelon, kugler m. melonjern.
½ agurk, mindre tern
1 rødt æble
lidt citronsaft og en smule fl. honning


Foto: Sara B. Clausen.

Start med at skære alle grøntsagerne så de er klar. Svits bacontern i lidt Becel gold, tilsæt efter ca. 4 min. de hakkede grøntsager og svits dem godt igennem. Tilsæt det hakkede kød og brun det godt igennem. Tilsæt rødvin, oregano, basilikum, chiliflager og laurbærblade og lad simre i 6 min. tilsæt dernæst tomat passata og fl. tomater samt salt og peber. Lad simre 2-3 timer v. lav varme.

Lav bechamelsaucen: smelt Becel gold og rør melet i, pisk det sammen, rør mælken i lidt af gangen, tilsæt revet parmesan, muskat og smag til med salt og peber.

Skær squash i tynde skiver på langs.

Smør bradepanden med fedtstof. Kom et lag kødsauce, bechamel og lidt revet mozzarella og dernæst lasagneplader. Herefter et lag kødsauce, bechamelsauce, revet ost og så et lag squash. Dernæst kødsovs, bechamel, revet ost og lasagneplader. Slut af med kødsovs, bechamel og lidt revet ost drys med lidt ekstra oregano og basilikum.

Bag i ovnen ved 170 grader varmluft med undervarme i ca. 50 min.

Rist pinjekerner og skær æbler i tern vend dem med lidt citronsaft og honning for at undgå at de bliver brune. skyl salatblade og slyng dem godt fri for vand. Bland alle ingredienser til salaten. drys de ristede pinjekerner over til sidst.


Foto: Sara B. Clausen.

Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345





2 kommentarer:

  1. Mm, hvor lækkert! .) Men hvor for man mon dog fat i sådan et smart melonjern? ;)
    Vh. Rikke
    Ps. Tak for en super blog med mange spændende og lækre opskrifter!

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Rikke, Velbekomme det glæder mig at høre du kan lide min blog :-) Du kan finde et melonjern i de fleste isenkræmmere og også på nettet fx. her :

      http://www.metteblomsterberg.dk/shop/product/blomsterbergs-parisienne--melonjern-creme.aspx

      Kh Sara

      Slet