onsdag den 26. marts 2014

Kartoffelpizza med rødløg, rucola og parmesan.

Foto: Sara B. Clausen.
Onsdagens kødfri aftensmad blev i dag til en lækker Kartoffelpizza. Det kan vi alle sammen godt lide. Durummel giver nogle lækre sprøde bunde. Ved bordet kan man servere lidt ekstra tilbehør til fx. i form af rucolasalat, tynde tomatskiver, pesto og måske lidt oliven ( jeg er den eneste der kan lide oliven herhjemme så jeg får det desværre for sjældent).

Foto: Sara B. Clausen.

Pizzadej (2 pizzaer):

25 g. gær
4 dl. lunken vand
1 spsk. salt
2 spsk olivenolie
4 dl durummel
6 dl. hvedemel

Topping:
ca. 8 kartofler med skræl, vasket og skåret i tynde skiver
1 rødløg tynde skiver
Friske Rosmarinkviste
Mozzarella light
Friskrevet parmesanost
Friskkværnet peber
Urtesalt
hvidløgspulver
Olivenolie
Chiliflager

Desuden: 
Rucolasalat
evt:Pesto,Tomater i skiver og oliven

Foto: Sara B. Clausen.

Rør gæren ud i lunken vand og tilsæt salt samt olivenolie. Rør de to typer mel i og ælt dejen smidig. Lad enten koldhæve til næste dag ( hvis du har god tid) ellers kan den sagtens bruges efter en times hævning. Rul til to pizzabunde og placer på bageplader med papir på.
Dryp olivenolie på bunden og smør det lidt ud. Drys med urtesalt, chiliflager, hvidløgspulver og friskkværnet sort peber, Fordel en blanding af mozzarella og parmesan ovenpå. Læg de tynde skiver kartoffel taglagt ovenpå. Drys med rosmarin, friskkværnet peber og lidt revet parmesan.
Bag ved 200 grader varmluft i ca. 20 min. til de er gennembagte og bunden sprød. Drys rucola over og server med tomatskiver, lidt pesto at dryppe på m.m. ellers kan de også sagtens spises bare som de er.

Find mig også på facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.

2 kommentarer:

 1. Hej, det ser lækkert ud! :) Jeg har et spørgsmål til mængder på hvidløgspulver (og hvornår dette indgår i opskriften), rosmarin parmesan? :)

  på forhånd tak :)

  Mvh. Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Karen

   Som jeg har beskrevet det i opskriften, så drysses bunden( der er stænket med lidt olivenolie) med urtesalt, chiliflager, hvidløgspulver og friskkværnet sort peber. Jeg har ikke sat mål på da det jo er lidt individuelt hvor meget man kan lide men i.f.t. hvidløgspulveret er det nogle strøg med let hånd over vel ialt ca. ½ -1 tsk. Du kan også sagtens bruge et fed frisk, knust hvidløg)
   Fordel en blanding af mozzarella og parmesan ovenpå. Læg de tynde skiver kartoffel taglagt ovenpå. Drys med rosmarin, friskkværnet peber og lidt revet parmesan ovenpå kartoffelskiverne inden den kommes i ovnen. God fornøjelse. Kh Sara

   Slet