mandag den 3. marts 2014

Fuldkornstærte med Laks, fennikel, forårsløg og chili.

Foto: Sara B. Clausen.
Inspireret af det mere forårsagtige vejr, fik jeg lyst til at lave en "forårskåd" tærte med lækre ingredienser. Den blev rigtig vellykket og faldt i god jord hos alle herhjemme. Jeg er superglad for mine metal tærtefade med løs bund.


Foto: Sara B. Clausen.
Ingredienser 1 stor tærte 6 Pers. (eller bagt i to mindre).

Tærtedej:
200 g. Fuldkornshvedemel
200 g. Hvedemel
1 tak. Salt
175 g. Smør
2/3 til 1 dl. Vand

Fyld:
400 g. Laks i tern
1 fennikel knold, fine skiver
2 bundter forårsløg, skiver
1 rød chili, u. kerner skiver
1 grøn chili u.kerner, skiver
1 spsk. Santa Maria urtegården
1 tsk . Hvidløgspulver
1 spsk. Frysetørret persille
Salt og peber
1 håndfuld frisk basilikum,  hakket
6 æg
2 dl. Mælk
100 g. Revet cheddar el. Mozzarella

Tilbehør: salat

Foto: Sara B. Clausen.


Ælt hvedemel,  salt og smør sammen og saml til sidst med vand til dejen samlet og elastisk. Smør tærteformen og rul dejen tyndt ud. Beklæd med tærtedejen. Tryk godt op i siderne og prik bunden med en gaffel.
Skær laks i tern. Snit grøntsagerne. Kom lidt olie på en pande og vend fennikel, forårsløg og chili nogle min, drys med lidt salt og peber.
Fordel grøntsagerne på bunden. Fordel den rå laks i tern ovenpå.
Rør æg, mælk, krydderier og ost.sammen og hæld det over laks og grøntsager. Kom tærten i en 200 grader (varmluft) ovn. Bag i ca. 20 - 25 min. Til æggemassen. Er stivnet. Drys med frisk basilikum og server med en god salat.

Find mig også på Facebook lige her: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.

2 kommentarer:

  1. Uhm, laksetærte er bare altid så lækkert!
    Smager af forår.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, ja det synes jeg jo også :-) skønt med forår på vej, både udenfor og på tallerkenen :-)

      Slet