tirsdag den 11. februar 2014

Kalkungryde med karry og ananas.

Foto: Sara B. Clausen.
Denne opskrift som jeg improviserede i går, kunne godt gå hen og blive en ny familiefavorit. Den smagte i hver fald super og man kan bruge hvad man har og kan lide- coktailpølserne er ikke et must, hvis man vil spare lidt på kød og fedt ;-) Meeen mange børn kan jo ret godt lide dem.
Kalkunbryst er ofte billigt at købe og det er mørt og godt kød i en gryderet. Enzymerne i ananasjuice mørner også kødet endnu mere. Server med frisk grønt og frugt til, så man selv kan give retten lidt af det man kan lide ved bordet. Fx. ristet kokos, rosiner, æblebåde m.m.

Ingredienser 6 personer:

1 kalkunbryst ca. 1000 g., strimler
coktailpølser 250 g., halveret
2 løg, tynde både
3 cm ingefær, skrællet og revet
2 fed hvidløg, knust eller revet
1 rød frisk chili, hakket
1 dl. ananasjuice
6 skiver dåse ananas, i tern
1 spsk. god karry
salt og peber
2 tsk.urtegårdens krydderi (Santa Maria)
2 dl. madlavningsfløde

Tilbehør;
Ris
2 æbler, fine skiver (vend dem med appelsinsaft)
Rosiner
Ristet kokos m.m.

Skræl ingefæren og riv den,hak chili og knus hvidløg. Bland sammen med kalkunbryst i strimler. Hæld ananasjuice ved og tilsæt karry samt salt og peber. Lad det marinere i ca. 30 min. Varm en sauterpande op med lidt olivenolie, svits det marinerede kalkunkød, når kødet er brunet tilsættes løg, ananastern og coktailpølser, svits nogle min. tilsæt herefter madlavningsfløde og urtekrydderi. Lad simre i ca. 25-30 min.

Kog ris efter anvisning på pakken og gør det ønskede tilbehør klar. Lad alle anrette deres egen portion ved bordet, med deres yndlingstilbehør.

Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Ingen kommentarer:

Send en kommentar