tirsdag den 3. december 2013

Tomatkylling med Couscous.

Foto: Sara B. Clausen.
En dejlig og relativt billig hverdagsret, som smager skønt. Man kan tit finde kyllingelår på tilbud og andet kylling kan selvfølgelig også bruges. Jeg brugte 2 store bakker kyllinglår- men regn i hver fald med mindst 3 kyllinglår pr. person, da der jo ikke er vildt meget kød på - til gengæld er det mørt og lækkert.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser 4 personer:

12 kyllinglår
2 rødløg
2 fed hvidløg, tynde skiver
1 spsk. kyllingkrydderi (findes fra forskellige fabrikanter)
Salt og Peber
1 spsk. honning
2 tsk. estragon
½ tsk. vaniljekorn (Urtektram)
300 g. små cherrytomater, halveret
500 ml. tomatpassto
250 ml. madlavningsfløde 4%
1 spsk. flydende kyllingfond
Rapsolie

Tilbehør: 600 g. store couscous ( jeg køber dem i Rema 1000) - koges efter anvisning på pakken.

Foto: Sara B. Clausen.

Start med at duppe kyllinglår tørre og fjern evt. hud og fjer, som ikke altid er taget væk af fabrikanten. Kom dem i en skål og vend dem med lidt rapsolie, salt og peber samt kyllingkrydderi.
Brun dem derefter lidt af gangen på en pande i rapsolie og placer dem i et ildfast fad. Steg løg og hvidløg på panden og kom dem over kyllinglårene. 
Vend de små halverede tomater på panden sammen med honning og vanilje i nogle min. og kom over kyllingen. Hæld herefter tomatpassato, hønsefond, estragon på panden fra før og rør rundt- tilsæt "fløden" og bland det. Smag til med salt og peber, kog det lidt igennem og hæld over kyllingen. Sæt det ildfaste fad, nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min.

Kog imens couscous efter anvisningen. Server sammen og hæld sauce over couscous.
Lav gerne en god grøn salat dertil.



og husk at du kan vinde et fint cookiesæt i min "Giwe away": https://www.facebook.com/media/set/?set=a.366553926813912.1073742026.194466280689345&type=1

Foto: Sara B. Clausen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar