søndag den 20. oktober 2013

Grove mysliboller.

Foto: Sara B. Clausen.
Lækre grove boller som er gode både på morgenbordet og i madpakken. Brug den mysli du bedst kan lide. Personligt foretrækker jeg en hvor der ikke er alt for mange hele tørrede frugter i fx. bananer m.m. men fx. nødder, rosiner og tørret æble som er i mindre tern fungerer godt Jeg bruger en basismysli som er økologisk og nøglehulsmærket fra Netto.

Ingredienser: (Ca. 35 stk):

10 dl. vand, lunkent
50 g. gær
2 spsk. salt
3 spsk. maltsirup
1 kg. hvid hvede
3 spsk. solsikeolie
250 g. økologisk basis mysli
350- 400 g. alm. hvedemel

Pensling: æg og mælk rørt sammen 
Drys: Mysli

Foto: Sara B. Clausen.


Rør gæren ud i den lunkne vand tilsæt maltsirup, salt og solsikkeolie. Rør hvid hvede i og dernæst mysli, suppler herefter med alm. hvedemel til dejen har en konsistens så man kan arbejde med den men stadig lidt fugtig. Lad hæve tildækket i 1½ time.
Form herefter boller og sæt dem på plader med bagepapir. Lad efterhæve en time. Pensles og drysses med mysli. Bages ca. 15-20 min ved 200 grader. Lad køle på rist.

Find mig også på Facebook:https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar