tirsdag den 10. september 2013

Sunde og lækre kyllingefrikadeller med sesamkartofler og ærtepuré.

Foto: Sara B. Clausen.
Aftensmaden i dag var disse lækre og sunde kyllingfrikadeller fyldt med grønt, fedtfattige og glutenfri og samtidig meget velsmagende. Det er ikke helt let at få kyllingfars så krydret som man ønsker det- men den her opskrift er et ret godt bud!
Dertil sprøde kartoffelbåde med sesam og en ærtepuré med hvidløg, citron, basilikum og skyr. Det er et dejligt hverdagsmåltid.

Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser til 6 personer (eller til færre personer, fryser og madpakke:)

Kyllingefrikadeller:

800 g. mager kyllingfars 5%
2 løg, finthakket
2 æg
1 mellem squash, revet
3 gulerødder, revet
2 fed hvidløg knust eller revet fint
1 spsk. dijonsennep
3 spsk. Øko. fuldkorns Rismel
Hismalayasalt
Friskkværnet peber
1 rød chili, finthakket
1 bundt bredbladet persille (god håndfuld) hakket
125 g. kalkunbacon hakket rimelig fint
evt. ½ dl. vand

Sesamkartofler:
ca. 1 kg. kartofler med skræl, vasket og skåret i både
4 spsk. sesamfrø
himalayasalt
timian
2 tsk. hvidlægspulver
olivenolie

Ærtepure:
250 g. frosne ærter
2 fed hvidløg
1 håndfuld friske basilikumblade
salt
3 spsk. skyr
revet skal af 1/4 øko citron
2 spsk. citronsaft
friskkværnet peber.

Foto: Sara B. Clausen.

Bland alle ingredienser til farsen, så det æltes godt sammen, tilsæt evt. ½ dl vand hvis den er for fast. Lad hvile et øjeblik og form så frikadeller i en passende størrelse og steg dem gyldne i smør/olie.

Skær kartoflerne i både og vend dem med krydderier og olie, fordel i en bradepande beklædt med bagepapir og sæt i en 200 grader varm ovn indtil gyldne og sprøde. Drys sesam over når de har været ca. 15-20 min i ovnen.

Kog ærter og to fed hvidløg i lidt saltet vand. Hæld vandet fra og kom ærter og hvidløg i en blender sammen med citronsaft, citronskal, basilikum og skyr og blend det til en cremet masse, smag til med salt og peber.

Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


Foto: Sara B. Clausen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar