mandag den 23. september 2013

Pesto- og mozzarellafyldt kyllingbryst med krydrede pommes duchesse og spinatsalat med hindbær, parmesan og croutoner.

Foto: Sara B. Clausen.
Denne lækre aftensmad menu blev til med udgangspunkt i en rest katoffelmos fra forleden. Jeg havde krydret den med et brasekartoffelkrydderi fra "Tiger" butikken og lidt hvidløgs pulver foruden alm. salt og det smagte faktisk rigtig godt. Nu blev det så rørt op med en klat smør og et par æggeblommer og derefter sprøjtet ud med tylle på bagepapir. Dejligt og bedste stop madspild stil.
Hertil en skøn salat med spinat og flotte store hindbær samt brødcroutoner.



Ingredienser:
1 kyllingbryst per person
2 skiver seranoskinke pr. kyllingbryst
1 tsk. grøn pesto til hver kyllingbryst
1 skive frisk mzzarella pr kyllingbryst
Friskkværnet peber
Citronflagesalt
smør/olie til stegning

Pommes duchesse:
En rest kartofelmos på 900 gram 
3 æggeblommer
2 spsk. smeltet smør

Salat:
1 pose friske spinatblade
1 bakke hindbær
1 lille bundt forårsløg
1 håndfuld brødcroutoner(købte)
parmesanflager

Dressing rørt af :
4 spsk. vaniljeolie
2 spsk. hindbæreddike
Friskværnet peber
lidt salt
1 tsk. honning

Rør kartoffelmos med de øvrige ingredienser og kom det i en pose med stor tylle. Sæt små toppe af kartoffelmos på plader med bagepapir og bag ca. 25 min. i ovnen til gyldne og faste.

Skær en lomme i hver kyllingbryst og kom mozzarella og pesto i. Svøm skinke omkring. Brun kyllingebrystfileterne i lidt smør eller olie ca. 2 min. på hver side. Kom dem i et ildfast fad , krydres med Peber og lidt citronflagesalt. Giv dem yderligere ca. 12 min. i ovnen.

Skyl og slyng spinaten godt. og bland salaten af øvrige ingredienser. Pynt med hindbær og parmesanflager samt croutoner. Hæld dressing over ved servering.

Find mig også på Facebook lige her: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


Ingen kommentarer:

Send en kommentar