lørdag den 10. august 2013

Skønne gulerodsmuffins.



Foto: Sara B. Clausen.
Disse muffins smager bare virkelig godt, saftige, tilpas krydrede og den helt rette konsistens med masser af skønne og vitaminrige gulerødder i. MUMS! Jeg fik knap 30 stk. ud af denne opskrift i store amerikanske forme, så det er ved at være nok til en omgang klassens tid kage - her røg en del af dem så i fryseren, til en dag der bliver brug for dem (læs når kagesulten melder sig). Det er skønt lige at kunne hive en passende mængde op af fryseren og evt. lige lune kort i microovnen.

Foto: Sara B. Clausen.

Gulerodsmuffins (jeg fik 28 stk.)

Ingredienser:
500 g. hvedemel
400 g. brun farin
½ tsk. havsalt
½ tsk. bagepulver
1 tsk natron
3 tsk.kanel
2 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. tørrede vaniljekorn (Urtekram)
200 g. grofthakkede hasselnøder el andre nødder.
2½ dl. solsikkeolie
5 dl. minimælk
3 æg
600 g. groftrevne gulerødder

Evt. lidt flormelis til at sigte over ved servering.

Foto: Sara B. Clausen.

Bland mel, farin,salt, bagepulver, natron, kardemomme, kanel, vaniljesukker og nødder og rør det godt sammen. Vend olie, mælk og æg samt de revne gulerødder i og rør det hele til en lind dej.Fyld massen i muffinforme( søt dem gerne i en muffinform så de holder formen bedst) og bag ved 180 grader (varmluft) i ca. 15-18 min.

Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


Foto: Sara B. Clausen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar