lørdag den 10. august 2013

Caribisk kylling med banan og kokos serveret med rispilaf.


Foto: Sara B. Clausen.
Denne dejlige kylling smager super godt og det er ikke sidste gang vi får den herhjemme, Den sødmefulde banan- citron- karry og  kokostopping kombineret med en citrusmarinering af kødet, giver et spændstigt, mørt og lækkert kyllingbryst....

Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 4 pers:

Kylling:
4 kyllingbrystfileter
Saft af ½ citron
1 tsk. tørret timian
1 tsk.salt
Peber
2 spsk. olie
1 fed hvidløg, knust
1 tsk. karry (gerne lidt stærk).
Saft og revet skal af en halv øko. citron
3 store skrællede, letmoste bananer
2-3 spsk. kokosmel
500. g frisk broccoli- i buketter

Pilaf:
1 hakket løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
1 rød peberfrugt, små tern
1 spsk. olie
2 tsk. karry
4 dl. øko.  brune naturris
6 dl. grøntsagsbouillon

Tilbehør: fx. dampet broccoli.

Foto: Sara B. Clausen.

Bland citronsaft med timian og salt samt lidt peber. Vend kyllingen i marinaden og lad dem trække køligt i ½ - 1 time.
Tænd ovnen på 200 grader. Dup kyllingfileterne med køkkenrulle og steg dem i lidt olie på en pande 2-3 min på hver side. Overfør til et ildfast fad.
På samme pande kommes nu hvidløg, karry, citronska og saft og grov bananmos og det steges i ca. 2 min. Fordel bananmosen ovenpå hvert kyllingbryst og drys med kokosmel. Sæt fadet 20 min i ovnen.
Pilaf:  sauter løg, peberfrugt og hvidløg i olien sammen med karry. tilsæt grøntsagsbouillon og kog ved svag varme i ca. 20 min. eller til vandet er fordampet og de er møre. 
Server med letkogt broccoli eller andet grønt.

Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Ingen kommentarer:

Send en kommentar