søndag den 21. juli 2013

Spyd med svinefilet og store tigerejer, 2 FANTASTISKE dressinger og lækre bagte kartofler med halve hvidløg.

Foto: Sara B. Clausen.
Den her opskrift har jeg glædet mig til at dele med jer- det var et super lækkert måltid som i weekenden blev indtaget i godt selskab med sommersol over græsplænen. Alt smagte lækkert men tomat mayonnaisen må fremhæves som helt vildt lækker- den var god både til svinespyddene  og rejerne og også god at dyppe kartoflerne i - kan slet ikke anbefales nok!


Foto: Sara B. Clausen.


Vi var 10  personer så de kan være nødvendigt at halvere opskriften:

Rejespyd:
700 g. store sorte tigerejer- skallen pillet af på nær halefinne.
2 spsk. hakket koriander
2 spsk. sambal olek
saft af en citron
2 fed hvidløg, knust
1 dl. olivenolie
salt og peber

Svinefilet på spyd:
4 svinefileter á ca. 500-600 g.
3 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 tsk. knust allehånde
3 tsk. grovkornet peber
1 spsk. paprika, sød

Kartofler med hvidløg:
2 kg. små nye kartofler, halveret
4 hele fed hvidløg halveret
2 spsk. flagesalt
Friskkværnet peber
3 spsk. olivenolie.


Foto: Sara B. Clausen.
Tomatmayonnaise:
3 past. æggeblommer
3 spsk. hvidvniseddike
3 dl. olivenolie
6 spsk. tomatpuré
3 tsk. sambal olek
3 tsk. sukker
2 tsk. løgpulver
1½ tsk. salt


Foto: Sara B. Clausen.


Baslikumsauce:
3 dl. græsk youghurt 2 %
2 fed hvidløg, knust
6 spsk. hakket frisk basilikum
friskkværnet peber
Salt


Foto: Sara B. Clausen.

Tigerrejer: Bland ingredienser til marinaden og pil rejerne så kun halefinnen er tilbage- fjern tarmen fra midten af rejen. Lad dem marinere i 4 timer eller evt. natten over i en boks på køl. Sættes på træspyd og grilles til de er flot røde og gennemstegt.

Svinespyd: Skær kødet i tern og vend det med de øvrige ingredienser og lad det marinere i nogle timer. Sættes på træspyd og grilles i ca. 6 min. på hver side.

Kartofler: Vask kartoflerne og behold den fine skræl, skær dem i halve og læg dem med snitsiden nedad i en eller to bradepande(r) med olivenolie. Halver hvidløg og læg dem med snitfladen opad sammen med kartoflerne. Drys med flagesalt og friskkværnet peber. bag i ovnen ved 200 grader til gyldne.

Tomatmayonnaise: Pisk æggeblommer og hvidvins eddike godt sammen og tilsæt olivenolien i en tynd stråle under kraftig piskning og fortsæt til der dannes en blank og jævn sauce. Tilsæt de øvrige inredienser. kan sagtens laves dagen før og blot sættes på køl.

Basilikumsauce: Bland alle ingredienser til en jævn dressing tilsæt evt. lidt vand hvis den er for tyk. Smag til med salt og peber og lad trække nogle timer inden servering- kan også sagtens laves dagen før.

Server med en god blandet salt dertil og du har en fantastisk sommerret!

Find mig på Facebook lige her: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345







2 kommentarer:

  1. De kartofler er bare det lækreste - og kan spises til næsten ALT... TAK fordi jeg fandt din side, her hænger jeg sørme på.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Mette - fedt at høre og Ja de er bare gode de kartofler!

      Slet