søndag den 14. juli 2013

Kardemomme-/banansnegle.

En ny variant af sneglefamilien er født. Man må improvisere når man er i sommerhus og har begrænset udvalg. Men disse kunne sagtens blive en ny 'klassiker' som måske skal døbes sommerhussneglen? Evt. kan man komme en lille moset banan i dejen også, for endnu mere banansmag. Jeg brugte Amo´s nye økologiske landhvedemel og synes det gav en rigtig god smag.



Ingredienser:
Dej:
50 g. Gær
4 dl lun mælk
50 g smeltet smør
1 tsk. Salt
3 spsk. Sukker
Amo øko. landhvedemel til passende konsistens- nok ca. 500 - 550 g. (har ingen vægt her i sommerhuset.)


Fyld:
50 g. Blødt smør
1 tsk. Kardemomme
3 spsk Brun farin
1 Lille moset banan






Smelt smør og kom mælken i så det bliver en lun blanding. Rør gæren ud i mælkeblandingen og tilsæt herefter salt og sukker samt hvedemel til passende konsistens. Ælt dejen godt. Lad hæve lunt og tildækket en time.
Rør ingredienser til fyldet sammen. Og rul dejen ud til en stor aflang firkant ca. 40x60 cm.
Fordel fyldet ovenpå- ikke helt ud til kanten. Rul sammen og skær snegle af ca. 2,5 cm. højde. Der bliver ca. 20 stk.  Sæt på plader med bagepapir og afstand i mellem.
Lad hæve i 30 min. Bag dem ved 200 grader(varmluft) i ca. 15 - 20 min.


2 kommentarer:

  1. Uh, det lyder lækkert med en gang banan i - frugt og grønt i bageværk giver altid den bedste konstistens (:

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Anne- det var en god variant! Kh Sara

      Slet