fredag den 26. juli 2013

Foccacia med rosmarin og timian.

Foto: Sara B. Clausen.
Same same but different.....bragte forleden næsten samme brød men med lidt anden topping. I dette er der så en blanding af hvedemel, durummel og fuldkornshvedemel og på toppen rosmarin og timian samt citronflagesalt- Det er er skøøøøønt brød -som dufter fantastisk mens det bages! Spis det som tilbehør eller som nem fredagsmad dyppet i lidt pesto og med lidt lækkert pålæg eller oste til og et køligt glas hvidvin- uhmmmm!

Foto: Sara B. Clausen.


Opskrift et stort brød:

25 g. gær
4 dl. lunken vand
½ dl. olivenolie
1½ tsk salt
1 tsk sukker
200 g. Durum mel
100 g. fuldkornshvedemel
200 g. hvedemel
4 kviste frisk rosmarin
4 kviste frisk timian
1 spsk. citronflagesalt
2 spsk. olivenolie - til skålen

Smuldr gøren i en stor skål og rør den ud i det lunkne vand. tilsæt herefter olie, salt og sukker og rør det sammen- kom derefter durummelet og fuldkornshvedemel i og rør det glat. Lad stå i en halv time til det begynder at boble lidt. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt til den ikke klistrer længere.
Kom i en skål med 2 spsk. olivenolie og vend dejen rundt, så den bliver fedtet godt ind.
Lad hæve i to timer.  Vend herefter dejen ud på en plade med bagepapir og glat den ud til en cirkelform. Drys de friske urter over og tryk det ned med fingrene.Drys med flagesalt og stænk med lidt olie.
Bages i en forvarmet ovn til 190 grader i ca, 25 min. på nederste rille til det begynder at blive gyldent.

Foto: Sara B. Clausen.

Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Ingen kommentarer:

Send en kommentar