onsdag den 19. juni 2013

Lækker fuldkornstærte med tomat, løg og peberfrugt.

Foto: Sara B. Clausen.
Tærte er lækker sommermad og godt at have med på picnic eller til andre arrangementer som sammenskudsgilde, havefester m.m.Server med en lækker salat til så har du et sommerlækkert måltid.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser 4 pers.:

Tærtebund:
60 g. fuldkornshvedemel
120 g. hvedemel
½ tsk. salt
100 g. smør
ca. 3 spsk. vand

Fyld:
2-3 løg alt efter stærrelse, hakket groft
5 tomater skåret i skiver
1 orange peberfrugt skåret i strimler
1 bundt frisk timian (ca 8 kviste)
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
200 g. hytteost 1,5 %
2 æg
150 g. revet ost til gratinering

Foto: Sara B. Clausen.

Hæld begge typer mel i en skål og tilsæt salt og smør, arbejd smøret ind i melet ved at nuldre det sammen. Til sidst samles dejen med vand, brug først to spsk. vand og se så om det er nødvendigt med den sidste.
Dejen rulles til en pølse og skæres i skiver.
Smør tærteformen- det er super godt med en metaltærteform med løs bund. Placer dejskiverne spredt i formen og mas/ glat skiverne ud sp de når sammen, pres godt op af siderne også. til du har en fin og hel tærtebund. Forbag den i ca. 6 min. ved 200 grader.

Svits løg og peberfrugter på en pande i olien, til de er bløde og let gyldne.Kom halvdelen af timianen(tag/træk bladende af stilken) i og giv lidt salt og peber.
Læg tomatskiver på tærtebunden, fordel løgblandingen henover. Kom æg og hytteost resten af timianbladene og lidt salt og peber i en skål, pisk det sammen eller brug blenderen som jeg gjorde- derved får man en let og luftig masse uden "hytteostklumper" som ikke alle børn bryder sig om ;-)

Hæld blandingen henover fyldet, ryst/vibrer evt. formen lidt så det fordeler sig godt eller brug en ske. Kom gratineringsost ovenpå og bag tærten i ovnen ved 200 grader til den er gylden og sprød. Ca. 25-30 min.

Find mig også på Facebook lige her: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Ingen kommentarer:

Send en kommentar