lørdag den 15. juni 2013

Grillet steak med Jordbær og melonsalsa og nye kartofler - et sommerhit!

Foto: Sara B. Clausen.
Solskin og sommerstemning blev afløst af regn og torden - men sommerstemningen udeblev ikke på tallerkenen og senere brød lyset også igennem igen.
Dagens ret- smagte fantastisk og kan helt sikkert anbefales, jeg kommer i hver fald til at lave den igen! Lav Salsaen i god til den har godt af at trække.
Opskriften på salsa stammer fra "Sæson for god smag ".

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser 4 pers:

Steaks:
4 gode oksebøffer (f.eks. Rib-eye el Entrecote)
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, knust
Citronsalt
Friskkværnet peber

Salsa:
250 g. flotte jordbær (helst danske)
½ melon (alle typer kan bruges)
½ rødløg, fine tern
2 forårsløg, skåret i mindre skiver
1 spsk. revet øko. appelsinskal
2-3 spk. frisk appelsinsaft
1 spsk. olivenolie
Salt og Friskkværnet peber
Evt- en hakket rød Chili u. kerner (for en lidt mere spicy version)

Tilbehør iøvrigt: Ca. 1,5 kg. nye kartofler, Sukkerærter.


Placer bøfferne i et fad og vend godt sammen med olivenolie, knust hvidløg og salt samt friskkværnet peber. Lad det marinere i nogle timer.

Skær jordbær og melon i tern og vend med de ævrige ingredienser til salsaen, lad gerne trække en times tid.

Kog de nye kartofler i letsaltet vand.

Grill bøfferne i 2-3 min på hver side (alt efter tykkelse naturligvis) lad trække lidt og anret så på tallerken med salsa over og nye kartofler on the side.

Find mig også på FB lige her:  https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar