onsdag den 22. maj 2013

Glutenfri quinoa chokoladekage med appelsinglasur og frisk mango.

Foto: Sara B. Clausen.
Dont let the sun go down on you................hvis hele ugen byder på regnvejr, havd gør man så? Man laver da bare sin egen sol! Denne her fine kage- udspringer af nysgerrighed og lyst til at lege. Jeg fik en idé om at bage med Quinoa. De fleste opskrifter jeg stødte på var bare madtærter og oftest bagt med quinoamel (det havde jeg så ikke lige på hylden.) Resultatet er blevet denne faktisk virkelig lækre og næsten sunde kage. Kager er jo aldrig rigtig sunde og der er da også for meget fedt i, til at kalde den det- men til gengæld er den glutenfri og sukkereduceret ;-)

Glasuren bliver virkelig skøn- selvom den måske lyder mystisk i første omgang - Prøv selv ;-)

Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser kage:
85 g. ukogt quinoa
3 dl. vand til at koge Quinoaen i.
1 dl mælk
4 æg
Kornene fra en vaniljestang
125 g. smeltet smør ( skal være smør da det ser ud til at fungere bedst)
130 g. Steviasukker (eller 300 g. alm. sukker)
85. g. Kakao
2 tsk. Bagepulver

Appelsinglasur:
5 spsk. rismel (alm. ikke fuldkorns) eller alm. hvedemel hvis du er ligeglad med gluten
3 dl. mælk
kornene fra en stang vanilje
saften fra en hel appelsin
130 g. smør
175 g. sukker

Kog Quionoaen i vandet i ca. 20 min til vandet er fordampet og de er bløde. Lad køle. Kom quinoa i en blender og tilsæt mælken lidt af gangen og herefter vanilje og æg og smeltet smør. Det skal blive en helt lind masse uden hele quinoa. Rør de tørre ingredienser sammen og kombiner derefter quinoablandingen med de tørre ingredienser. Rør godt sammen og hæld blandingen i en smurt springform. Bag den ca. 45 min ved 175 grader- varmluft.
Prik i den med en kødnål for at sikre at den har nok. Kagen er fugtig men let i konsistensen i det- lidt som en mudcake. Lad kagen køle. Man kan selvfølgelig stoppe her hvis man vil og bare spise den sådan evt. med lidt græsk youghurt rørt op med honning og vanilje ovenpå.

Meeeeen, det løfter den lige helt op på himlen, hvis du laver en appelsinglasuer:

Kom rismel, vaniljekorn og mælk i en gryde og kog det op under konstant omrøring til den tykner- den skal være som en fast grød. Lad den køle. Pisk smør og sukker let og skummende og pisk det derefter sammen med appelsinsaften og "grøden"- det skal blive helt let i konsistensen og minde om flødeskum. Kom på en pose med tylle og lav dutter i kanten. fordel resten i midten og bred det ud. Skær en halv mango af stenen i midten og skræl den. Skær i tynde skiver ved at følge mangoens kurve med en skap kniv. Læg de tynde mangoskiver som en sol på toppen af kagen.
Så er du klar til servering!

Foto: Sara B. Clausen.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

4 kommentarer:

 1. I lever smukt og godt hjemme hos jer, Sara. Der er mange fine måder at pleje sjælen på :-)
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elsebeth, den bragte da lidt "solskin" ind i stuen på en gråvejrsdag :-)og smager skønt- synes også drengene! Kh Sara

   Slet
 2. Hej Sara, du skriver vand i ingredienser til selve kagen, men nævner mælk i opskriften?

  Mvh Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Maria- håber jeg kan nå at redde dig- vandet er til at koge quinoaen i og derudover 1 dl mælk som skal blendes med den kogte quinoa.
   Kh Sara

   Slet