tirsdag den 16. april 2013

Urtefyldt Kylling med abrikossauce.

Foto: Sara B. Clausen.
En sommerlig lille ret som jeg lavede da vi fejrede Kim i går. Det er virkelig en skøn ret med de friske grøntsager, saftig urtefyldt kyllingbrystfilet og så en skøn smagfuld sauce med sart orange skær samt syre fra vinen og sødme fra abrikoser. radisserne der blot lige blancheres pynter fint på tallerknen og får en mere blid smag.
Opskriften stammer fra en af mine yndlings kogebøger den  svenske: "Mera fredagsgourmet"- de er altså ret gode til det med opskrifter i vores søsterland- har også lagt mærke til det i fx. svenske blade.

Til 4 personer:

Kylling:
4 flotte kyllingbrystfillet (gerne majskylling)
1 dl. finthakkede urter, fx. Timian, persille, basilikum
Citronpeber
Flagesalt
1 spsk. smør

Abrikossauce:
2 dl- tør hvidvin
2 dl. vand
2 dl. madlavningsfløde
1 kylling bouillonterning
6 tørrede abrikoser
Salt, friskkværnet peber

Grøntsager:
500 g. så fine nye kartofler med skræl
250 g. friske bønner
1 bundt radisser
Evt. lidt brøndkarse til garnering


Foto: Sara B. Clausen.
Skær en lomme i hver kyllingbrystfillet og fyld med hakkede urter. Luk sammen med en tandstik eller kødnål. Krydr med salt og citronpeber og steg gyldent i smør. Overfør til et ildfast fad.Sæt i ovenen ved 200 grader ca. 12 min eller til en centrum tp. på 68 grader. Lad hvile under folie .Evt. kan du forstege dem og så lige sætte dem i ovnene før servering det gør det lettere at planlægge/time retten).

Bland vin, vand og fløde i en gryde og smuldr bouillonterning deri. Tilsæt de tørrede abrikoser- Lad simre indtil saucen er reduceret til ca. halvdelen. Tag to abrikoser op og skær i tern og blend saucen med resten af abrikoserne i. Tilsæt abrikostern og smag til med salt og friskkværnet peber.

Kog kartoflerne næsten møre i letsaltet vand. Når der er ca. 5 min tilbage kommes bønner derned og koger med og det sidste minut får radisserne en tur i gryden. Hæld vandet fra.

Anret lidt sauce på tallerkenen, placer grøntsager derpå. Kom kyllingbryst på toppen (fjern tandstik eller kødnål!) garner med lidt brøndkarse og server med ekstra sauce til.

Server med en frugtrig hvidvin til fx.  Pinot blanc fra Alcace eller en Chardonnay.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Ingen kommentarer:

Send en kommentar