fredag den 19. april 2013

Chokoladeroulade m. abrikos og nocciolata.

Foto: Sara B. Clausen.
Så er der fredagskage :-) Jeg fik nogle lækre smagsprøver på Italienske øko. marmelader og nøddecreme fra Rigioni di Asagio og har gået og pønset lidt på hvad jeg skulle prøve at bruge dem til. I dag blev det til denne skønne roulade med abrikos og nøddecreme. Hurtig at lave, dekorativ og lækker.

Foto: Sara B. Clausen.
Ingredienser: 

Bund:
150 g. hvedemel
150 g. smør el margarine
75 g. sukker
15 g. kakao
2 æg
1 tsk bagepulver

Fyld:
150 g. abrikosmarmelader gerne god kvalitet (fx. fra Rigioni di Asagio)
150 g. Nocciolata (Italiensk chokonøddecreme fra Rigioni di Asagio)
75 g. hakkede smuttede mandler 

Pynt:
75 g. smeltet mørk chokolade
Frysetørret hindbær
Foto: Sara B. Clausen.

Foto: Sara B. Clausen.


Rør smør og sukker sammen og tilsæt et æg af gangen under psiskning. Tilsæt sigtet mel, kakao og bagepulver til æggemassen og vend sammen. Bred det ud på et stykke bagepapir (evt. klipset i form så det får sider) bag 5 min. ved 220 grader (varmluft).
Vendes ud på bagepapir  drysset med sukker. Jeg synes det er lettest at drysse lidt sukker over bunden, ligge et stykke bagepair og en bageplade over og så vende det rundet. Herefter kan bunde let trækkes over på bordet.
Smør med lette jævne bevægelser bunden, først med nocciolata dernæst abrikos. Drys hakkede mandler over og rul rouladen sammen på den korte led, brug bagepapiret til forsigtigt at folde den rundt.

Smelt lidt chokolade og kom i en frysepose, klip hjørnet af og dekorer med chokoladen. Drys med frysetørret hindbær. Lad chokoladen køle og så er den klar til servering. Mums!


Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/1944662806893452 kommentarer:

 1. Hvor ser det lækkert ud! Jeg er vild med kombinationen af chokolade og abrikos.
  Hilsen Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en super kombination :-)

   Slet