mandag den 18. marts 2013

Saras Mysliboller med rug.

Foto: Sara B. Clausen.
Dejlige, luftige og fiberrige boller som smager skønt med lidt sødme fra kanel og en blanding af mysli  rug og hvede. Hvis du er i god tid så halver evt. gærmængden og lad hæve natten over.


Foto: Sara B. Clausen.
Ca. 16 stk.

6 dl. lunken vand
1½ tsk. salt
4 spsk. rapsolie
50 g. gær
2 tsk. kanel
175 g. mysli (fx. Isis fås i Rema 1000)
175 g. fint Rugmel
350-400 g. hvedemel

Drys: havregryn /hvid el. blå birkes


Foto: Sara B. Clausen.
Opløs gæren i den lunkne vand. Tilsæt salt, olie, kanel og mysli samt rugmel. Rør dejen godt igennem. Tilsæt så halvdelen af hvedemelet og rør det godt igennem tilsæt resten af melet lidt efter lidt. Dejen skal ikke være for tung og fast- men dog være til at arbejde med og slippe kanterne i skålen.
lad hæve en time under fugtigt klæde ved stuetemp. (bruger du halvdelen af gærmængde så lad koldhæve natten over).
Form til ca.16 boller eller rul dejen til en stor flad firkant (2½-3 cm tyk) og skær firkantede stykker. Lad nu efterhæve i 30 min. pensles med vand og drysses med lidt havregryn el birkes. 
Bages ved 200 grader i 20-25 min.


Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Ingen kommentarer:

Send en kommentar