mandag den 11. marts 2013

Bagt pasta med svinekød og bacon - nem hverdagsret til familien :-)

Foto: Sara B. Clausen.
Denne opskrift er en variation over en opskrift jeg en gang har skrevet ned- mener det var fra Føtex - men er ikke helt sikker. Den er hurtig, let at lave, børnevenlig og smager godt også dagen efter hvis der er rester. Man kan selvfølgelig bruge andet kød hvis man har lyst fx. kalv eller okse - måske endda kylling. Ligeledes kan der suppleres med grøntsager hvis man har lidt på lager der trænger til at blive brugt.

Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 4 pers:

300 g. tørrede fuldkornspenne el. anden pasta (kogt efter anvisning)
1 pakke bacon i tern
500 g. hakket magert svinekød
1 Løg
2 guerødder
1 pakke cherrytomater, skåret i halve.
3 tsk. tomatkoncentrat
1 dl. vand
Evt. et fed hvidløg, presset
1 tsk. sukker
3 æg
1½ dl. madlavningsfløde 8%
Salt og friskværnet peber
2 tsk. rosmarin, tørret
1 håndfuld friske basilikumblade
100 g. revet mozzarella evt. light.

Tilbehør: Blandet salat.

Foto: Sara B. Clausen.

Kog penne efter anvisning, dræn og sæt til side.  Svits Bacon og dernæst svinekød i en sauterpande. Tilsæt Løg, gulerødder, rosmarin (evt. hvidløg) og cherrytomater samt tomatkoncentrat og vand. Kog op og smag til med salt,peber og sukker.Lad simre til det har tyknet. Pisk æg, fløde og 2/3 af osten sammen.
Vend pasta med kødsauce, æggemassen samt strimlet basilikum.Kom det i et smurt ildfast fad. Drys resten af osten over og bag retten ved 180 grader i 20 min til æggemassen er stivenet og osten gylden.Server med salat til.

Foto: Sara B. Clausen.
Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

2 kommentarer:

 1. Finder næsten al min inspiration til aftensmad herinde.
  De passer super godt ind i min smag, og så er de som oftest lette at gå til, og forholdsvist sunde!

  Denne ret er en af klassikerne, og er efterhånden lavet mange gange herhjemme. Så ville lige sige tak for alle dine fine opskrifter. De er virkelig til stor hjælp og gavn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Trine, hvor er det bare dejlig læsning og jeg bliver altid så glad for den slags tilbagemeldinger- så Tak for det:-) Solkinshilsen fra Sara

   Slet