tirsdag den 5. februar 2013

Vaniljeglaseret landskinke med garniture.

Foto: Sara B. Clausen
I går blev aftensmaden lidt nem, da jeg havde fundet en lille landskinke på tilbud til knapt 40 kr. da den rækker til to middage og endda også lidt pålæg, er det ret økonomisk :-)
Vi fik den glaseret i ovnen og med grøntsager til.

Ingredienser:
1 røget landskinke ca. 1000 g.
1 spsk. dijon sennep
2  spsk. honning
50 g. brun farin
Lidt vanilje brugt ca. 5 kværn på min vanillakværn.
Friskkværnet peber.

Tilbehør: kartofler, gulerødder og kogte bønner e.l. (gulerødder og bønner kogt så de har lidt bid).

Rør sennep, honning og brun farin sammen. Fjern forsigtigt nettet hvis der er et sådan om skinken.
Smør glaseringen på skinken, kværn vanilje og peber over. Placer i et ildfast fad og hæld lidt vand i bunden. Sæt midt i ovnen ved 180 grader varmluft. Brug stegetermometer, kernetemp. skal være min. 72 grader. Tag den ud og lad den trække i 15 min med et klæde over. Skær ud og server med ønsket tilbehør. 

Foto: Sara B. Clausen.
Husk at jeg nu også findes på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

2 kommentarer:

  1. Hej Sara. Nu har du lige redet min buffet til min fødselsdag. Tak for det.

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme- det glæder mig at have "hjulpet" :-) Rigtig god fødselsdag!Kh Sara

      Slet