tirsdag den 8. januar 2013

Fuldkornsnudler med sprødstegte grøntsager og ristet sesam.

Foto: Sara B. Clausen
Denne ret er altid dejlig og god til at bruge grøntsagsrester, foruden de ting jeg har brugt her, kan man sagtens bruge fintstrimlet kål og andre grøntsager.
Har man lyst til kød kan man evt. bruge en rest kylling og tilføje det til retten, store rejer er også godt - men faktisk er den lækker som en ren vegetarret. Gerne med lidt sød chilisauce til, som man kan komme på ved bordet. Jeg laver en stor portion fordi jeg ved at alle herhjemme, gerne vil have det med i madpakken i morgen også og så er de også klaret med det samme ;-)

Foto: Sara B. Clausen
Ingredienser 4 pers.:
2 pakker fuldkornsnudler
4 gulerødder, i strimler
2 bundt forårsløg skåret på skrå
1 bakke sukkerærter, skiver på skrå
1 stor rød peberfugt i strimler
2 friske røde chilifrugter u. kerner- i fine strimler
ca. 3 cm ingefær u. skræl skåret i meget fine tern
½ dl. sesamfrø ristet på tør pande.
Sesamolie

Marinade:
1 spsk. brun Farin
3 spsk. soja
1 spsk. ketjap manis
½ spsk. fishsauce
1 spsk. sesamolie
2 fed hvidløg, presset
lidt friskkværnet peber.

Rens og skær alle grøntsagerne ud så de er klar. Kog nudler efter anvisning. Dræn vandet fra. Ven dem med lidt sesamolie og stil til side.

Varm lidt sesamolie op i en wok og når den er god varm tilsættes grøntsagerne og svitses i ca. 5 min. Rør marinaden sammen og hæld den over grøntsagerne. lad simre 2 min. Ven de kogte nudler i retten og sørge for at marinade og grøntsager vendes godt ind i retten. Tilsæt til sidst de ristede sesamkerner, vend lidt rundt og server. Byd gerne lidt sød chilisauce dertil.

Foto: Sara B. ClausenIngen kommentarer:

Send en kommentar