Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Opskrift:
400 g. stenfri dadler
200 g, mandler
5 spsk. rapsolie
Finrevet skal og saft fra en økologisk appelsin
1 tsk. vaniljekorn (usødet fra urtekram)
2 tsk. stødt kanel
1 knivspids salt
1 lille smule sort peber
1 lille banan
2 spsk. kakao
6 æg.
Kom alle ingredienser, på nær æg, i en foodprocessor og kør det til en nærmest marcipanagtig masse. Tilsæt æggene et af gangen mens du stadig kører dejen rundt. Kom dejen i en smurt springform og bag ca. 40-45 min. ved 160 grader.
Foto: Sara B. Clausen. |
Bingo, den kage er lige noget for mig; jeg er ikke til dem med 500 g smør og 400 g sukker. Ofte bager jeg muffins, hvis der ikke er brug for en stor kage; desuden er det hurtigt at tø en muffin op, hvis jeg skulle få kage-lyster! Har jeg få gæster, snupper jeg bare et par stykker mere i fryseren.
SvarSletElsebeth
Så skulle du virkelig prøve den her. Den er super god og smager skønt og jeg synes ikke man på nogen måde synes den magler noget, bare fordi den også er "sund". Du kan også lave den uden banan og kakao. Du kan komme friske bær eller æbler m.m. på toppen før bagning eller bruge andre nødder og på den måde er det en kage med mange variations muligheder.
SletKh Sara