torsdag den 17. januar 2013

Fantastisk Mandel-dadel- appelsin- chokolade og banankage :-)

Foto: Sara B. Clausen.
Kage med god samvittighed. Kan en kage være sund? Den her grænser i hver fald til at være det. Uden sukker og med sunde fedtstoffer i form af nødder og lidt rapsolie. Kagen er baseret på Umahro`s super lækre opskrift. Den får sødme fra dadler, kanel, vaniljekorn og så en banan. Vi elsker den herhjemme både mig og mine drenge. Man behøves ingen gang at vælge den fordi den er sund- man kan simpelthen bare lave den fordi den er mega lækker! På billedet er den drysset med knap ½ teskefuld flormelis, det er dekorativt og udgør vist ikke noget stort sukker tilskud.


Foto: Sara B. Clausen.


Opskrift:

400 g. stenfri dadler
200 g, mandler
5 spsk. rapsolie
Finrevet skal og saft fra en økologisk appelsin
1 tsk. vaniljekorn (usødet fra urtekram)
2 tsk. stødt kanel
1 knivspids salt
1 lille smule sort peber
1 lille banan
2 spsk. kakao
6 æg.

Kom alle ingredienser, på nær æg, i en foodprocessor og kør det til en nærmest marcipanagtig masse. Tilsæt æggene et af gangen mens du stadig kører dejen rundt. Kom dejen i en smurt springform og bag ca. 40-45 min. ved 160 grader. 

Foto: Sara B. Clausen.


2 kommentarer:

 1. Bingo, den kage er lige noget for mig; jeg er ikke til dem med 500 g smør og 400 g sukker. Ofte bager jeg muffins, hvis der ikke er brug for en stor kage; desuden er det hurtigt at tø en muffin op, hvis jeg skulle få kage-lyster! Har jeg få gæster, snupper jeg bare et par stykker mere i fryseren.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Så skulle du virkelig prøve den her. Den er super god og smager skønt og jeg synes ikke man på nogen måde synes den magler noget, bare fordi den også er "sund". Du kan også lave den uden banan og kakao. Du kan komme friske bær eller æbler m.m. på toppen før bagning eller bruge andre nødder og på den måde er det en kage med mange variations muligheder.
   Kh Sara

   Slet