torsdag den 27. december 2012

Lakrids & Romsyltede blommer.

Foto: Sara B. Clausen
Rigtig lækkert tilbehør til osten eller isen- sådan en ledsager der lige er prikken over i´et og ikke så særlig omstændigt at lave. jeg havde frosne blommer i fryseren som jeg kunne bruge- men ellers er opskriften beregnet på friske blommer. jeg fandt den på Johan Bülows facebook side, hvor der er opskrifter med lakrids. jeg lavede dobbelt portion så der er lidt på lager og resten kommer med til ostebordet til julefrokost med familien.


Foto: Sara B. Clausen

Ingredienser til et glas:

6 store blommer
150 g. muskovadosukker (alternativt rørsukker)
1 vaniljestang
½ tsk. raw liquorice pulver
½ dl. mørk rom
½ dl. vand

Flæk vaniljestangen og rør kornene ud i lidt sukker. kom muskovado, rom, vand og vaniljestænger og lakridspulver i en gryde og kog det op så sukkeret smelter. Skær blommerne i halve og kom i et ildfast fad. Hæld lagen over og bag dem i ovenen i ca. 12 min. Kom på et helt rent glas. Server til Ost eller som tilbehør til desserter som fx. is.

Foto: Sara B. Clausen


5 kommentarer:

 1. Det ser lækkert ud, men har du et forslag til, hvad der evt kan erstatte rommen, da der...som jeg, er en del mennesker, der ikke nyder alkohol.
  Godt nytår og tak for de fine indlæg du laver.
  http://lav-buget-husholdning.blogspot.dk/

  SvarSlet
 2. Hejsa, måske en dl. vand mere og lidt rom essens? Alternativt lidt citronsaft, lidt mere sukker og så ellers bare det samme. Tak og godt nytår til dig også! Håber "vi ses herinde" i det nye år også:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mente en ½ dl. vand (1 dl. ialt).

   Slet
 3. Orh, det ser bare vildt lækkert ud!

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, rigtig gode, glæder mig til at prøve dem til is eller anden dessert også!

   Slet