tirsdag den 13. november 2012

Finalen på DM i Hverdagsmad.....

Fotograf:  DM i hverdagsmads af fødevareminister Mette Gjerskov og mig ved præmieoverækkelsen.
Den seneste tid har DM i hverdagsmad fyldt en hel del i min hverdag og også i forhold til dem som kender mig. Det er første gang jeg har prøvet at være med i sådan en konkurrence og det har været en stor oplevelse! I går var det så at Finalen skulle stå og som en af de ti der kom i finalen, stod jeg fra kl.12 klar i Kvickly i Roskilde, hvor der var sat standere op mellem kølemontrene. Det var lidt udfordrende at lave sin mad i sådan et lille interimistisk køkken, lave smagsprøver til kunderne og snakke med dem, snakke med journalister, få taget foto m.m. Det var store portioner der skulle til og en ordentlig mængde fiskefrikadellefars på 2,5 kilo som skulle røres igennem i en lidt for lille skål og med en ligeså lille ske, men selv om det til tider var hårdt og stressende var det også super sjovt!
Samtidig med alt dette, havde vi nok os alle fokus på den tallerken, som skulle anrettes som skuetallerken, smagsprøver til dommerpanelet og selve præsentationen af retten for dommerpanelet som betstod af : Mette Mølbak (madredaktør på Alt for Damerne), Sacha Amarasinha(Coop), Judith Kyst (Madkulturen) og Timm Vladimir(Vladimirs køkken).

Jeg vandt i kategorien: Familiemad, og det er jeg rigtig godt tilfreds med. Hovedpræmien og vinderen af DM blev Julie Ørnbjerg med sin squashspaghetti med oksekødboller. En lækker opskrift som jeg også vil forsøge en dag.
Der var iøvrigt mange lækre retter i blandt- desværre var det svært at nå at smage dem, når man selv havde så travlt.

I får lidt billeder fra dagen:-)


Fotograf: DM i hverdagsmad - Helle Køngerskov og mig i gang ved den lille stand.
Fotograf: Kirsten Ellebæk, Sjællandske- Hyggesnak og smagsprøver til kunderne.
Fotograf:.DM i hverdagsmad- Dommerpanelet.
Fotograf Kirsten Ellebæk, Sjællandske- min ret præsenteres for dommerpanelet.
Nedenfor en lille præsentation af nogle af præmierne:

 • Jubilæums Kogebog fra Karolines køkken.
 • Forklæde fra Arla
 • Rådvaad knivsæt
 • Lille køletaske fra Rice
 • Et Abb. på Ude og hjemme
 • Lækre lakridsprodukter fra Johan Bülov
 • Fin lille Le creuset gryde.

Foto: Sara B. Clausen Lidt af præmierne.Foto: Sara B. Clausen

Det smukke bestik i forgrunden er fra Imerco (se længere nede) - det hedder Pantry.

Foto: Sara B. Clausen
Et virkelig skønt knivsæt fra Rådvaad- sikken en fornøjelse med skarpe knive i "skuffen"- dog er spændt på hvor mange snitteskader jeg får i den kommende tid!


Samtidig må jeg rette en stor tak til Thuesen jensen som var så flinke at sponsere dette nedenstående smukke fad fra Pillivuyt.
Det er egentlig et kagefad fra serien Patisserie men jeg synes det var rigtig smukt til retten med den flot bølgede kant. Tallerken og anretning blev også positivt kommenteret.

Foto: Sara B. Clausen


Ligeledes en stor tak til Imerco som var så søde at give mig en Trip Trap bakke til servering samt et smukt sæt bestik fra Gense i serien Pantry med det dekorative koøje.

Og ikke mindst tak til alle jer, som har fulgt med, stemt og støttet mig i DM i Hverdagsmad. Der kommer en bogudgivelse på et tidspunkt med de 50 hverdagsmads opskrifter der har været til afstemning og der er så mange gode i mellem!.8 kommentarer:

 1. Tillykke! Er sikker på det er helt velfortjent - her på bloggen er der hvertfald altid masser af inspiration at hente (:

  - Anne

  SvarSlet
 2. Det var bare sådan en lækker ret du havde laver, Sara!
  Har lavet remuladen her til aften - kunne slet ikke lade være ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Amanda, det var rigtig hyggeligt at hilse på dig midt i travlheden i går. Det var bestemt også en dejlig ret du serverede, den kommer snart på herhjemme- den kunne sagtens have vundet synes jeg. Jeg har meldt mig som fast læser og håber at kunne følge dig lidt der.
   Kærligst Sara

   Slet
 3. Rigtig hjertelig til lykke, Sara. Det var vel nok flot og velfortjent. Du er så dygtig og meget "hittepåsom". Det var godt, jeg fik min søn til at stemme for mig. Jeg ville ikke risikere, at du skulle komme til at mangle en stemme. De fine knive passer lige til hende den skarpeste kniv i skuffen.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elsebeth, for din støtte v.h.a. din søn og for dine dejlige kommentarer, som det altid er så dejligt at læse. Kærligst Sara

   Slet
 4. Rigtig flot min dejlige kæreste, du er som altid god til både mad, kæreste og børn - og du har klaret det super godt, selvom du har været presset af opgaver til uddannelse samtidig og daglige gøremål. Der går meget tid med din passion, men vi er nogen som nyder godt af dine kreationer og ikke mindst opskrifter, til egen afprøvelse.Måske godt at der ikke er sådanne konkurrencer hver uge med mad,for når du brænder så meget for mad, så er ville du ikke kunne lade være med at engagere dig fuldt ud, det ville nok blive hårdt for dig i længden ;-)
  Kærlige Knus og kys, Kim

  SvarSlet
  Svar
  1. Thanks baby- du har nok ret :-) Det skal ikke være hver dag!
   Kys din Sara

   Slet