mandag den 19. november 2012

Burning Love - dejlig vintermad med rodfrugter!

Foto: Sara B. Clausen
Dejlig vinterret som jeg har fundet på vi skal spise jeg har lavet lidt tilpasninger og skriver som jeg har gjort. Blandt andet mener jeg ikke det er nødvendigt at drysse skinken med sukker som i den oprindelige opskrift derimod smager en lille teskefuld honning i løgene rigtig godt. De fleste børn elsker kartoffelmos og sådan en rodfrugtmos, som denne med kun få kartofler eller slet ingen, har en lidt lettere konsistens som ligger godt i maven og i hver fald kan mine børn godt lide denne version også. Oplagt ret til at få tømt lidt ud i grøntsagsskuffen.

Foto: Sara B. Clausen

Foto: Sara B. Clausen

Foto: Sara B. Clausen


Ingredienser (4 pers):

1,2 kg. rodfrugter fx.majroer, jordskokker, gulerod & kartoffel.

2 dl. minimælk
1 spsk. smør
Salt og friskkværnet peber
4-5 løg
2 tsk. smør
2 tsk. rapsolie
1 tsk. æblebalsamico glaze
1 tsk. honning
100 g. luftørret skinke fx. serano eller parmaskinke.
4 skiver rugbrød
Grønt drys, f.eks hakket grønkål eller bredbladet persille.


Rens og skær rodfrugterne i passende stykker.Kom dem i en gryde med så meget vand, at det lige dækker.

Kog rodfrugterne under låg, til de er helt møre. Lad dem dryppe af og gem lidt af kogevandet. Mos rodfrugterne groft med en trægaffel eller moser til kartoffelmos.Pisk mosen igennem med mælk, smør samt salt og peber og lidt af grøntsagsvandet, til mosen får den ønskede konsistens. Skær løg i både og sauter dem gyldne og møre i smør og olie under omrøring og krydr med balsamico, salt og peber og lidt honning.
Bred skinkeskiverne på en plade med bagepapir og bag dem gyldne og sprøde ved 225 grader, 5-6 minutter.
Anret grøntsagsmosen med gyldne løg og sprød skinke på toppen og server ristet rugbrød til. Drys med den hakkede grønkål.

Foto: Sara B. Clausen

1 kommentar: