tirsdag den 27. november 2012

Braiseret kalvebov med æblemost og rodfrugter.

Foto: Sara B. Clausen


Foto: Sara B. Clausen
Simremad i Rømertopf er bare skønt på denne årstid og denne opskrift er god til at få ryddet ud i grøntsagsskuffen. Jeg brugte majroer, jordskokker, persillerod, gulerødder og rødløg....men knoldselleri, rødbeder, pastinak o.l. kan også sagtens bruges. Jeg fandt en billig kalvebovsteg forleden og smed et par stykker i fryseren. Retten er god serveret med bulgur eller ris.


Foto: Sara B. Clausen


Ingredienser(4 pers):

4 persillerødder
4 gulerødder
4 rødløg
3 majroer
5 jordskokker
800 g. kalvebov
Salt og peber
En god dusk Bredbladet persille
3 lauerbærblade
1 spsk. tørret timian
1 spsk. rosmarin
2 dl. ufiltreret æblemost

Lidt Smør el. olie

Start med at lægge din Rømertopf i blød i vand i ca. 15 min. Dette er vigtigt for at den er fugtet godt. Rens og snit alle grøntsager. Smør bunde af rømertopfen med lidt smør eller olie og kom de snittede grøntsager deri. Tilsæt laurbærblade, timian og rosmarin  og lidt salt og peber.Gnid kalveboven med salt og peber og vend den på en hed pande med lidt smør eller olie på. Bare så den er brunet lidt af.
Placer kødet ovenpå grøntsagerne. Kom lidt persilleduske ved siden af  og hæld æblemosten henover kødet. Sæt låget på og placer fadet i den kolde ovn. Sæt temperaturen til 200 grader (varmluft) og lad den stege i ca. 1½ til 2 timer. Server med bulgur eller ris til.


Foto: Sara B. Clausen

2 kommentarer:

  1. Wow! Den snupper jeg lige i forbi-farten! Har fundet en masse kalvebov i fryseren, så nu er det bare i gang. Lyder godt med æblemost-tricket. Men det bliver dog spist med rødvin til her hos mig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme, ikke et ringe fund i fryseren! Rødvin er også dejligt til. God fornøjelse. Kh Sara

      Slet