torsdag den 4. oktober 2012

Vietnameisske forårsruller i to varianter.

Foto: Sara
Med disse har jeg ikke været helt så meget fremme i skoene og med på (blog)bølgen som jeg gerne ville have været- men endelig lå disse finurlige rismelspandekager på hylden i den lokale Kvickly og så var der da ingen undskyldning mere, for ikke at komme i gang!

Det kommer helt sikkert til at være noget jeg vil bruge fremadrettet og geniale til madpakkerne også! Hvor er det da bare lige så meget mere inspirerende med sådan en sprød, knasende sund og lækker lille sag fremfor en flad klemme leverpostej! Fyld den med det du elsker vegetarisk, fisk eller  kylling og frem for alt masser af fintskårne sprøde grøntsager, salater, fintsnittet kål, mynte, koriander, bredbladet persille, ristede sesamfrø, hakkede jordnødder- mulighederne vi ingen ende tage:-)

Foto: Sara

Dejlige sprøde grøntsager og frugt- her avokado, mango, agurk, forårsløg, rød peber, gulerod og agurk. Snittet og klar til at komme i rismelspandekagerne.

Foto: Sara
Ovenover fint snittet sprød iceberg, mynte, koriander og lidt dild. Nedenfor flotte kæmpe rejer- uhmmm. og til den anden variant den marinerede stegte kylling.

Foto: Sara
Foto: Sara
Sådan ser den nogenlunde ud før den rulles sammen.

Foto: Sara
En gennemskåret forårsrulle i rejevarianten :-)

Foto: Sara

Jeg brugte følgende Ingredienser:

Marineret kylling:
250 g. kyllinginderfillet skåret i strimler.
2 spsk. soya
saften af ½ lime
1 tsk.hvidløgspulver
1 tsk. tørret citrongræs
1½ tsk. chiliflager
lidt peber
1 spsk. sesamolie

200 g. kæmpe rejer (fra frost, optøet)

Grøntsager:
½ iceberg fintsnittet
½ avokado i strimler
½ Mango i strimler
2 gulerødder i tynde stænger
½ agurk i tynde stænger
3 forårsløg
4 spsk. sorte ristede sesamfrø
2 snackpeber, røde i strimler
Et bundt frisk mynte
Et bundt frisk koriander
Lidt dild 

Desuden: 1 pakke rismelspandekager, sød chilisauce, sojasauce.

Det er super nemt at lave. Start med at røre en marinade sammen til kyllingen af de nævnte Ingredienser og lad den stå at trække i 30 min. Steg dem så i ca. 8 min. i sesamolie.

Snit alle grøntsagerne og befri kæmperejerne for deres hale hvis de har den med :-)

Kom vand i en stor skål, til at dyppe rismelspandekagerne i. Hæld de ristede sorte sesamfrø i en lille skål med en ske til at drysse med.

Placer et fugtigt rent viskestykke på bordet. Dyp den tørre rismelspandekage kortvarigt i vandet, den bliver hurtigt blød(og klistret).

Placer den på det fugtige viskestykke og kom fyldet på midten, drys med ristet sesam og rul dem sammen, med siderne foldet ind så den klistrer sammen og lukkes helt.

Jeg lavede to varianter:

En med iceberg, agurk, gulerod, forårsløg, mango, avokado, dild, koriander og mynte og så ca. 4 rejer i hver og et drys sesam.

Den anden med Iceberg, forårsløg, Agurk, peberfrugt, gulerod, mynte, dild og koriander og så den krydrede kylling samt sesam.

Ind i mellem røg der nu også lidt mango og avokado med i den med kylling- begge dele smagte skønt, dyppet i sød chilisauce og soya "on the side".


---------------------------------------------------------------------------------------------

Ellers har jeg i går været til et rigtig hyggeligt arrangement i KBH, hvor Urtekram bød på krydderimester kursus. Det var ren Alladins hule, med skøn duft af krydderier, smagsindtryk og snak med andre søde bloggere. Dejligt inspirerende og der er blevet fyldt godt op i krydderiskabene med lækkerier! Også med lækre blandinger jeg selv komponerede.

Foto: Sara
Jeg synes de små beskrivelser på dåserne er så fine og hyggelige! For eksempel den på fennikeldåsen herunder:


Foto: Sara

Og i dag fik jeg så også Birthe fra "Newyorker by heart" fine nye kogebog ind af postsprækken- glæder mig helt vildt til at læse og afprøve opskrifter derfra!Foto: Sara
Det var jo ikke en hvilken som helst en- men dette fine signerede eksemplar. Velbekomme og tak for det Birthe :-)

Foto: Sara

10 kommentarer:

 1. Uhmm, hvor ser det godt ud, jeg ELSKER friske forårsruller. Det er godt nok hurtig du får bogen. Jeg har jo sendt dem som B-post, så jeg troede at I først ville få dem fredag. Men Post Danmark har åbenbart oppet sig :-)

  Igen, tak fordi du har købt min bog.

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :) Smagte virkelig skønt! Ja det er tilsyneladende gået tjep med post danmark.
   Kh Sara

   Slet
 2. Nu bliver jeg virkelig natmadssulten,- også på trods af en fantastisk venindefrokost i dag! Jeg kan fornemme de knasende , sprøde grøntsager og de rene varers gode smag sammen med krydderierne i de delikate thairuller.
  Håber på en smagsprøve engang -
  Mor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja det kan nok arrangeres at du smager dem.kram Sara

   Slet
 3. Der er ikke noget så frisk og skønt som vietnamesiske forårsruller. Dejligt at se.
  /Søren

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Søren, ja jeg nød dem helt sikkert også, virkelig friske og lækre!
   Kh Sara

   Slet
 4. De er virkelig lækre, så tak for en god opskrift! :) Kan man putte noget andet i en kylling og rejer? Kunne godt tænke mig nogle flere varianter :)
  Vh. Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre- jamen man kan jo fylde dem med lige det man kan lide stegt kød i strimler, laks, hakket oksekød som man har krydret og steg- kun fantasien sætter vist grænser :-) Tror også jeg selv snart vil lave dem igen!

   Slet
 5. Hvor mange skal man lave pr. person? - Sådan cirka :)

  SvarSlet
 6. Jeg vil mene 3-4 stk. Til voksne De smager jo godt ;-) Kh Sara

  SvarSlet