lørdag den 27. oktober 2012

Tigerrejer i karry og kokos med indiske vaniljeris.

Foto: Sara

Foto: Sara

Opskriften her en med enkelte småforandringer fra magasinet MAD nr.9 og er virkelig bare så lækker. De krydrede ris med vanijesmagen spiller fantastisk op mod rejerene i karry og kokos sauce. Det er helt sikkert ikke sidste gang det kommer på bordet herhjemme. Den kan også tilberedes med kylling, svinekød eller oksekød.

Foto: Sara
Foto: Sara

Tigerrejer i karry og kokos:
1 bundt forårsløg i skrå skiver
2 fed hvidløg, groft hakket
1-2 spsk. olivenolie
1 spsk. karry (gerne Madras)
200 g gulerod, skåret i halve og på skrå i skiver
1 dåse kokosmælk
16 store tigerejer u. skal
125 g. babymajs
Salt og peber
1 tsk. chiliflager
70 g. babyspinat, skyllet og slynget for vand.

Indiske vaniljeris:
1 løg, i fine tern
2 spsk. olivenolie
1-2 tsk. hele korianderfrø
1 tsk. fennikelfrø (urtekram)
3-4 hele kardemommekapsler
50 g. cashewnødder
1 vaniljestang, flækket
3 dl. basmatiris
5½ dl. vand
1 tsk salt

Indiske vaniljeris: svits løget i olie i en høj sauterpande eller gryde med låg til. Når de er let brunede, tilsættes alle krydderier og den flækkede vaniljestang. Svitset med i 2 min. Herefter tilsættes risene og vendes godt rundt så de er blanke af olie og krydderier.
Tilsæt vand og salt og bring i kog. Reducer efterfølgende varmen til middel- lad simre i ca. 10 min eller til væsken er absorberet og risene møre. Sluk blusset og lad dem trække i 5 min.

Tigerrejer i karry og kokos: Hak forårsløg, hvidløg og skær guleroden ud i  halve skrå skiver. Opvarm en sauterpande med lidt olie og svits løg og hvidløg sammen med karry i nogle minutter. Tilsæt gulerod og kokosmælk. Lad småkoge 4 min. Tilsæt babymajs og tigerrejer og lad simre 2-3 min. Vend til sidst spinaten deri. 

Foto: Sara

Foto: Sara
Foto: Sara



Ingen kommentarer:

Send en kommentar