mandag den 29. oktober 2012

Frikadeller med Italiensk pift og en lækker salat med babyspinat, granatæble & ristede pinjekerner.

Foto: Sara


Foto: Sara


Aftensmaden i går var nogle gode frikadeller, tilsat lidt Italienske krydderier- alle herhjemme var glade for det og selv synes jeg variationen er god. Salaten dertil er også rigtig lækker og enkel. Der er billige granatæbler i butikkerne aktuelt og de ser så smukke ud. Billederne er taget før solen gik ned (lidt en udfordring med gode madbilleder på denne årstid) og da pinjekernerne først kom på salaten lige inden servering, må I tænke jer til dem :-) Desuden serverede jeg nogle bådkartofler til retten.


Ingredienser:

Frikadeller:
500 g. hakket kød kalv/svinekød (lav fedtprocent)
2 tsk salt 
3 tsk. Urtekram Italiensk krydderiblanding
1 tsk. hvidløgspulver
1½ dl mel halvt hvede halvt kartoffelmel
1 finthakket løg
3-4 dl. mælk
1-2 æg
rigeligt friskkværnet peber

smør til stegning

Det hakkede kød røres sejt med salt, løg, mel og rigeligt med peber samt øg tilsættes og der røres godt og længe mens der løbende tilsættes mælk lidt af gangen.
Når farsen har den rette konsistens lader du den hvile koldt i 30 min inden frikadellerne formes og steges gyldne ved jævn varme.

Salat med Granatæble & Ristede pinjekerner:

150 g. babyspinat (vasket og slynget)
1 æble i fine tern
3 Forårsløg i fine skiver
saften af en halv lime
Et drys sorte vaniljekorn 
Kernerne fra ½ granatæble
1 pose ristede pinjekerner


Skær æblet i mindre tern og vend dem med limesaft og lidt vaniljekorn(dette fås ved Urtekram og Santa Maria har lavet en kværn med vanilje der også fungerer godt). Kom spinatbladene i en salatskål eller et fladt fad. Kom æbletern, granatæblekerner, forårsløg ovenpå og vend det lidt sammen. Rist pinjekernerne til de er let gyldne på en hed pande. Lige inden servering drysses pinjekerner over. Jeg synes limesaften på æblerne, vanilje og granatæblesaften, gør det ud for en dressing- men ellers kan man sagtens supplere med en klassisk olie/eddikedressing.Foto: Sara


Foto: Sara

2 kommentarer:

  1. Hvor lang tid tager det at lave det hele?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa, jeg kan ikke give dig et helt præcis svar - men jeg vil gætte på i om egnen af en time :-)

      Slet