fredag den 12. oktober 2012

Fuldkornshvede flute med anis og valnødder.

Foto: Sara
Havde lige lyst til at bage nogle lækre flutes som bl.a. egner sig godt til at servere sammen med ost og pølser og den slags lækkerier evt. med et glas vin til. Men de kan nu også sagtens ledsage suppen hvis det er det man har lyst til.


Foto: Sara

Ingredienser 2 stk:

3 dl. fuldkornshvedemel
5 dl. hvedemel
1 tsk. Anis
50 g. gær
1 dl. lunken vand
3 dl. cremefraiche 6% (alternativt A38 eller youghurt naturel)
1 tsk. Himalaya salt
2 spsk. olivenolie
60 g. hakkede valnøddekerner

Rør gæren ud i den lunkne vand og tilsæt salt, cremefraiche og olie. Rør begge meltyper i dejen lidt af gangen sammen med de hakkede valnødder og Anis.
Rør dejen sammen og når den er tilpas samlet tages den ud på bordet og æltes til den er smidig og god.
Lad hæve i skålen under fugtigt klæde ca 60 min. Del dejen i to og form hver af dem til el langt flute ca. 35 cm. Lad efterhæve 30 min. Pensles med vand og bages ca. 15 min. ved 200 grader.

Foto: Sara

Ingen kommentarer:

Send en kommentar