onsdag den 12. september 2012

Små Mandelsandkager med karameliseret pære a la Meyer.

Foto: Sara

Jeg har virkelig fået brugt "Meyers Kager" rigtig meget, der er bare så mange skønne opskrifter i den, at det er en ren fornøjelse! Denne opskrift er et led i min fødselsdagsmenu for bloggen :-) Ja det skal da fejres når man sådan har 1 års fødselsdag! 


Foto: Sara

Jeg synes at kagerne er rigtig fine når de laves som små fine kager- men man kan nu også sagtens vælge at bage den som en stor kage i en velsmurt springform og så bage den 40-45 min i stedet for.

Foto: Sara


De smager helt fantastisk, saftige og lækre og birkes i formen er en god og knasende detalje. 

Foto: Sara

Foto: Sara


OBS: Meyer skriver, at der bliver til 8 pers. men som altid rækker hans portion LAAAAANGT længere. Jeg fik 20 små mandelsandkager og en springform ud af denne portion- så jeg vil mene de fleste roligt kan halvere opskriften!

Små mandelsandkager m. karamelliseret pære:

1 kg. modne pærer
100 g. smør
100 g Honning
6 mellemstore æg
300 g. sukker
250 g. mandelmel ( smuttede fintblendede mandler)
300 g, hvedemel
3 tsk bagepulver
et nip salt
revet skal af en usprøjtet citron
180 g. smeltet og afkølet smør

Smør, birkes og sukker til formene.

Skræl pærerne og halver dem, fjern kernehus og skær i mindre stykker på ca. 2 cm. Smelt smør og honning på en pande og lad det karamellisere. kom halvdelen af pærerne på panden ved god varme og lad dem tage farve. tag dem fra med en hulske og lad væsken på panden fordampe inden den anden halvdel karamelliseres. Det er vigtigt at gøre af to omgange, så varmen ikke sænkes for meget og de står og småkoger i stedet. Har du en slat pærebrændevin du gerne vi af med, kan det også tilsættes på panden.

Forvarm ovnen til 170 grader varmluft. Smør formene omhyggeligt og drys dem med en blanding af birkes og sukker.

Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Vend mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt i æggemassen. Vend de afkølede karamelliserede pærer i dejen sammen med citronskal. Vend til sidst den afkølede smør i. Fordel dejen i de smurte og dryssede forme. Sæt dem i køleskabet i 30 min og lad dejen sætte sig.

Bag kagerne i ca. 25.30 min til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle lidt af i formen inden de vendes ud. Server kagerne lune eller afkølede med et drys flormelis på og evt. lidt vaniljeis eller cremefraiche.

Holdbarhed: 3-4 dage i køleskab, kan lunes igen inden servering.

Foto: Sara

4 kommentarer:

 1. Yum, hvor ser de lækre og smukke ud (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, de kan i høj grad anbefales. Meget lækre er de :-)

   Slet
 2. uhm de var gode, leveret på en resteplads med et kys og en kage, så jeg kan ikke klage

  SvarSlet