tirsdag den 4. september 2012

Grov ny nordisk pizza i to varianter med hhv. bacon og laks.

Foto: Sara

Disse lækre pizzaer kan varmt anbefales som et alternativ  til den gængse pizza og med mere nordiske ingredienser. 
Pizzabunden er lækker sprød og grov og fyldet er skønt med bacon, æble, løg og emmentaler, krydret med Rosmarin og timian. jeg lavede også en variant med røget norsk laks på og det smagte også virkelig godt
På bunden er der cremefraiche rørt op med salt, peber og lidt muskatnød.
Det er en god idé at have alle ingredienserne klar, så er det hele hurtigt lagt sammen når du kommer dertil.


Foto:Sara



Foto:Sara


Foto: Sara

Til to store pizzaer:

Ingredienser Pizzadej:
3½ dl. lunken vand
1½ tsk. salt
25. g. gær
2 spsk. olivenolie
150 g. Evolo rugmel (Amo)
400 g. Vinjett Vårhvede (Amo)

Fyld:
300. g revet emmentaler
4 løg i skiver
2 kviste rosmarin
4 kviste timian
1 æbler i tynde skiver (gerne lidt syrligt)
150 g. god Bacon, skåret i tern
ca. 4 skiver Norsk Laks (den fra Lidl er lækker!)
Lidt olivenolie til stegning-

Evt. lidt rucola eller brøndkarse til at komme over ved servering.

Dressing til bunden:
4 spsk. cremefraiche 18%
Salt
Friskkværnet peber
frisk revet muskatnød

Start med at lave pizzadejen:
Rør gæren ud i den lunkne vand og tilsæt salt og olivenolie. tilsæt herefter de to meltyper lidt af gangen og ælt dejen glat. Stil til hævning, dækket med et vådt viskestykker i ca. 60 min. Slå ned og form til to store pizzabunde. Lægges på bagepapir på to plader.

Svits bacon tern på en tør pande og sæt dem til side når de har fået lidt farve. Skær løg i skiver og  svits dem i lidt olie på samme pande som du stegte bacon ca. 5 min. Kom hakket rosmarin og timian ned til løgene og steg dem i yderligere 5 min. Løgene skal være blevet bløde. Sæt dem til side.

Bland cremefraiche med krydderier. Riv emmentaleren groft. Skær æblet i tynde både. Skær laks i mindre stykker.

Lav to varianter: 

1 pizza  hvor du smører bunden med cremefraiche dressing og drysser emmentaler over, herefter fordeles løg med krydderier over, bacon drysses på og til sidst lægges æbleskiverne på. Drys evt. lidt friskkværnet peber over salt er normalt ikke nødvendigt p.g.a. osten og bacon.

På den anden pizza gør du det samme men undlader Bacon. På denne skal du bare først lægge laksen på, lige når du har taget pizzaen ud af ovnen. Fordel evt. lidt frisk rucola, brøndkarse eller anden salat hen over ved servering.

Bag pizzaerne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20- 25 min.

Server evt. med en god salat til.



3 kommentarer:

  1. Hvor ser det overdrevet lækkert ud - det må man (jeg) næsten hellere forsøge sig med (:

    - Kit

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, tror ikke du vil fortryde :-) Det smager mums! Kh Sara

      Slet
    2. Jeg kan besværge at den er super god også som madpakke dagen efter. Perfekt pizza

      Slet