tirsdag den 31. juli 2012

Pasta Puttanesca al tonno m.Tripolinepasta.

Foto: Sara
Her til aften fik vi en omgang "luderpasta". Det er måske et lidt voldsomt klingende navn, men det er egentlig det det betyder på Italiensk. Måske fordi mange af ingredienserne er nogen som selv en travl "glædespige" kan have på lager. Denne version er dog uden de ellers obligatoriske ansjoser(dem synes børnene ikke om) men du kan selvfølgelig sagtens finthakke sådan et par fætre og tilsætte sovsen som smagsgiver- det salter retten. Det er en nem og virkelig skøn pastaret som vi holder meget af herhjemme!

Ingredienser til 4 personer:

2 spsk. olivenolie
1 stort rødløg i grove tern
6 store tomater, grofthakkede eller en dåse tomater
1 dl. hvidvin
½ dl. hønsebouillon
2 fed hvidløg, finthakkede
3 spsk. kapers
10 sorte oliven, grofthakkede.
2 dåser god Tun i olie
1½ tsk. tørret chiliflager ( lidt afhængig af styrke)
En stor håndfuld friskhakkede basilikumblade ( alternativt 2 spsk. tørret)
1 spsk. tomatkoncentrat
Salt og peber

Tilbehør: Tripolinepasta fx. fra de Secco(kvickly)  evt. vendt med lidt citronolie efter kogning, det passer godt til retten.
Parmesanflager til at smuldre over retten.

Hak løgene og svits dem i olivenolien ca. 5 min. tilsæt de grofthakkede tomater og svits dem i et par min. tilsæt herefter hvidvin og bouillon. Lad reducere en smule. Tilsæt finthakkede kapers,hvidløg oliven, tomatkoncentrat og basilikum og chiliflager. Hæld olien fra tunen og del den lid med en gaffel. Tilsæt tunen til sovsen. smag til med salt og peber og server med friskogt tripolinepasta vendt i lidt citronolie og drys med lidt grove flager parmesanost.


foto: SaraIngen kommentarer:

Send en kommentar