mandag den 14. maj 2012

Blinis med rød kaviar, laks og masser af dild.

Foto: Sara Bodekær Clausen
Til Forret lavede jeg disse skønne blinis, jeg skal jo have brugt noget af al den dejlige fisk jeg har vundet og det her er da en virkelig skøn ret. Stor succes hos mine gæster, havde der ikke være anden god mad i vente, var det fristende at spise sig mæt i disse.

Til Blinis (min. 20 stk):

175 g. Hvedemel
60 g. Boghvedemel (fås fx. økologisk i Kvickly)
1 tsk groft salt
4 tsk. tørgær
2 dl. sødmælk
2 æg
2 dl. creme fraiche 9%
50. smør

Fyld:
1½ bæger crmefraiche
2 små rødløg meget finthakket
1 stort bundt dild (gem lidt til pynt)
250 g. gourmettrim laks i skiver(2 pakker)
½ citron
1 æske rød kaviar
Salt og peber

Sigt hvedemel i en skål, bland boghevedemel, salt og tørgær deri.Lun mælken til den er fingervarm. Del æggene i blommer og hvider. Rør cremefraiche,mælk og æggeblommer sammen og pisk mælkeblandingen sammen med melblandingen til den er jævn og glat.
Stil i køleskabet i en time. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Lad den atter stå en time i køleskab.Varm panden og kom lidt smør på panden. Bag de små blinis ca. 2 min på hver side. Jeg kom dejen i en pose og klippede et lille hul i hjørnet, det gjorde det let at styre dejen.

Bland creme fraiche med finthakket dild og rødløg samt rød kaviar og citronsaft. Skær den ene pakke laks i tern og vend dem i dressingen. Smag til med salt og peber. Placer en klat dressing på hver blinis. Skær den anden pakke laks i skiver og fordel ovenpå sammen med en dusk dild.
 
2 kommentarer:

 1. Så skal denne herlige forret igen tilberedes !
  Superlækker og så fint at de overskydende bliniser kan nedfryses . Så en ekstra portion senere kan fremtrylles og dækkes med den skønne velsmagende crème fraîcheblanding med did, løg, lakserogn og laksestk. Og så ser det godt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre :-) Jeg synes også selv den er SÅ lækker. God aften hvis du skal have gæster :-)

   Slet